Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat internet přes wifi do druhého PC

Od: dawidececk® odpovědí: 4 změna:

Nazdar!

Mám doma 2 routery - Tenda W316R a N300 F3

Přípojku na internet mám v obýváku, kde mám i jeden PC (+Synology a takový chytrý blueray).

Na druhé straně bytu, přez chodbu mám pokoj kde mám druhý PC, kam potřebuju dostat internet. Chvíli tam byl natažený kabel, ale jak se pořád otevíralo a zavíralo tak se kabel přelámal.

Samozřejmě máme doma i asi 4 chytré telefony a jeden notebook na wifi.

Otázka tedy zní: Jak dostat internet do všech zařízení? :D

Zkoušel jsem to nějak propojit, ale nerozumím pořádně síťím, jen okrajově, takže chvíli internet jde, chvíli ne, nebo jdou jen PC a na wifi nic, nebo opačně.

Doma mám ještě starší router, který se dá taky asi na něco použít.

Díky za rady :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
V místě druhého počítače je signál WiFi z routeru? Nebo to je už daleko?
hodnocení

Je tam dobrý, i na telefonech normálně funguje.

Venku před vchodem ho taky ještě chytnu (na straně kde je pokoj-druhý PC)

Mě jde spíš o nastavení nějakých IP adres a tak, tomu vůbec nerozumím.

olinl
hodnocení

0x
Jedna z možností je koupit USB WiFi adaptér např. alza.cz/... , vsunout do počítače a jet jen přes WiFi.

krtek66
hodnocení

0x

to jsi měl kabel ve dveřích? Dost blbý nápad. Pokud máš soklové lišty, tak kabel táhnout jimi a v rohu normálně provrtat stěnu a kabel protáhnout stěnou a tam napojit druhý router. Další varianta je USB wifi adaptér co ti net potáhne přes elektrické rozvody. Myslím, ale že to funguje jen u nových instalací (kdyžtak mě opravte). Po vlastních zkušenostech doporučuju kabel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]