Nejste přihlášen/a.
Nazdar!
Mám doma 2 routery - Tenda W316R a N300 F3
Přípojku na internet mám v obýváku, kde mám i jeden PC (+Synology a takový chytrý blueray).
Na druhé straně bytu, přez chodbu mám pokoj kde mám druhý PC, kam potřebuju dostat internet. Chvíli tam byl natažený kabel, ale jak se pořád otevíralo a zavíralo tak se kabel přelámal.
Samozřejmě máme doma i asi 4 chytré telefony a jeden notebook na wifi.
Otázka tedy zní: Jak dostat internet do všech zařízení? :D
Zkoušel jsem to nějak propojit, ale nerozumím pořádně síťím, jen okrajově, takže chvíli internet jde, chvíli ne, nebo jdou jen PC a na wifi nic, nebo opačně.
Doma mám ještě starší router, který se dá taky asi na něco použít.
Díky za rady ![]()
to jsi měl kabel ve dveřích? Dost blbý nápad. Pokud máš soklové lišty, tak kabel táhnout jimi a v rohu normálně provrtat stěnu a kabel protáhnout stěnou a tam napojit druhý router. Další varianta je USB wifi adaptér co ti net potáhne přes elektrické rozvody. Myslím, ale že to funguje jen u nových instalací (kdyžtak mě opravte). Po vlastních zkušenostech doporučuju kabel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.