Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit zpětně rozlišení obrazovky v pc?

Od: borek* odpovědí: 10 změna:

Zdravím.

Nastal mi tento problém."Jedu" běžně obraz z PC přes velkoplošnou televizní obrazovku s rozlišením 1024x768. V leteckém simulátoru jsem jsem si omylem v nastavení hry nastavil rozlišení 1024x900 a jelikož u TV obrazovky se nedá jiné rozlišení obrazu nastavit,tím pádem mi nechce po spuštění simulátoru obraz znovu "naskočit",protože rozlišení obrazu je větší než je rozlišení TV obrazu,tedy 1024x728.Jede mi pouze zvuk.Nevím jak to rozlišení obrazu v PC nyní vrátit spátky.Před tímto mým "kiksem" jelo všechno ok.Prosím o radu jak ten rozměr 1024x768 v PC,myslím tím přímo v simulátoru,vrátit zpátky. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Praktický každá hra má uživatelské nastavení v nějakém config souboru, včetně rozlišení. Pokud bude soubor, nebo řádek s daným parametrem chybět, vezme si nastavení systému. Případně do něj rozlišení napíšete přímo. Kdybyste napsal, co to je konkrétně za hru, dalo by se poradit líp. Takhle hledejte v adresáři hry soubor s názvem obsahujicim config nebo settings apod. Přípona bude nejspis ini, cfg, XML.
borek*
hodnocení

Tak to co jste mi napsal,tak tomu vůbec nerozumím.Já jsem přes PC úplný laik.To byste mi měl nějak napsat tak,abych tomu jako laik porozuměl.Prosím Vás o to.Děkuji.
borek*
hodnocení

Zdravím.

Děkuji Vám za dobrou radu na opravu rozlišení obrazu.

hodnocení

2x

Jak radí re4zon, změňte rozlišení v souboru preferences.xml

Klikněte na start a napište do něj %APPDATA% a stiskěnte enter. Otevře se Vám složka, kde vyhledejte adresář, který se jmenuje WARGAMING.NET, ten otevřete a uvnitř bude další adresář WorldOfWarplanes. Opět rozklikněte a uvnitř hledejte soubor, který se jmenuje preferences.xml. Na ten klikněte pravým tlačítkem myši a z vyskočivšího menu vyberte možnost Otevřít v programu -> a zde vyberte Poznámkový blok. Otevře se Vám konfigurační soubor hry, kde vyhledejte (CTRL+F) řádky začínající windowedWidth, windowedHeight, fullscreenWidth a fullscreenHeight a přepište si tam ono špatné rozlišení 1024x900 na 1024x728. Soubor uložte a hotovo.

borek*
hodnocení

Zdravím yakub.

Moje odpověď na Vaši radu je: děkuji,děkuji děkuji! Dal jste mi perfektní postup,jak znovu obnovit přepsáním čísel rozlišení obrazu v leteckém simu.Provedl jsem to přesně podle vaší rady a za 10 minut simulátor znovu začal perfektně "šlapat".Ještě jednou Vám za tuto,pro mě velmi cennou radu děkuji a vážím si takových lidí jako jste Vy,kteří okamžitě pochopí co ten druhý potřebuje za radu.Samozřejmě,že poděkuji také re4zon.

hodnocení

0x

Jednou se mi stalo něco podobné a dělal jsem to po slepu. Vezmeš jiné PC, a klikáš nebo mačkáš klávesnici na obou pc, tak aby si dosáhl té změny po slepu. Na XP mi to tak fugovalo. Dám příklad. Spustím PC, kliknu vlevo nahoře na plochu pravým, šipka dolů, Enter (otevřeme Vlastnosti), shift+tab, 4x šipka doprava,tab. Šipkou doleva nastavíš nejnižší nastavení a Enter. Tak je to na XP. Možná ještě vyskočí okno na potvrzení, že to chceš opravdu provést.

borek*
hodnocení

Zdravím.

Jedná se o letecký bojový simulátor World of Warplanes-EU.Létám na něm již pár roků,ale toto se mi ještě nestalo. *bezim*

doplněno 02.09.18 20:20:

Teď mě tak napadlo.Nešlo by to udělat tak.že bych si půjčil malý PC displej,zapnul ho do svého PC a spustil bych na něm ten můj letecký simulátor.Na něm by se měla hra načíst přece normálně,protože tyto normální PC displeje mají hromadu možností nastavení rozlišení.No a pak bych už ve spuštěné hře na tomto malém displeji tedy nastavil zpět rozlišení pro moji vekoplošnou televizní obrazovku - 1024x768 a bylo by to hotové.Nakonec bych jen znovu spustil hru,která by již měla správné rozlišení obrazu,na své televizní obrazovce.Co vy na to?

re4zon
C:Users*vasprofilAppDataRoamingwargaming.netWorld of Warplanespreferences.xml
Editujte tento soubor (pravým tlačítkem - upravit) a ulozte, nastavení je v nem. Složka appdata je skryta, musíte si zapnout zobrazení skrytých a systémových.

borek*
hodnocení

Jestě mě napadla další alternativa.Co kdybych vrátil počítač o dva dny zpět formou "OBNOVENÍ".Já si myslím,že by se hra tím pádem měla vrátit (snad) do původního správného rozlišení1024x768,ne? Prosím,odepište mi na oba moje nápady co nejdříve.Děkuji Vám.

tomas11*

s tím obnovením to klidně zkuste - to se dá dát potom zpět .přeji zdar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]