Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jaký procesor vyměnit?

Od: bazim* odpovědí: 8 změna:

Ahoj lidi,

aktuálně mám procesor i7-5820k @ 4,1 GHz. Jaký procesor bych si musel pořídit abych znatelně poznal lepší výkon?

PC používám na všechno : renderování videa, streamování, hraní her.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

edycojawy
hodnocení

1x

Satam > Proč ne Xeon?

V čem je ořezaný Xeon E5-2699v4 ze seznamu? Já bych ho do pc klidně bral. Jako spousty jiných Xeonů. :)

hodnocení

0x

Napiš typ základní desky.

Ale abys "znatelně"poznal lepší "výkon", tak takový CPU asi nenajdeš*plac*

doplněno 31.08.18 07:49:

Měl jsem pravdu. Tady máš seznam CPU použitelných ve tvé MB. Na Xeony rovnou zapomeň, to jsou "ošizené"CPU. A z toho ostatního ti žádný významně a znatelně výkon nezvýší. Je mi líto.

doplněno 31.08.18 08:19:

Tak ještě jednou zdůrazním: ŽÁDNÝ! Ani ty 8 jádra!

bazim*
hodnocení

X99a sli plus

bazim*
hodnocení

Maximálně t y co mají 8 jader co? Ale na můj socket to už jsou dost velký pálky.

still10k*
hodnocení

0x

Ten váš procesor je celkem výkonný, ale tahle architektura už nic moc lepšího nenabízí. Žádná investice do procesoru už se nevyplatí, nárůst je max. pětinový, to je jako nic. cpu.userbenchmark.com/... O tom desetijádru ani neuvažujte, nárůst výkonu je pouze 21% a to je úplný nesmysl za ty peníze.
Budete muset zainvestovat do nové architektury, tedy desku s procesorem, možná i RAM.
Tenhle procesor i s deskou ještě prodáte celkem dobře, i na dnešní dobu nabízí celkem slušný výkon. A lidé co mají hluboko do kapsy si to přes inzerát určitě koupí.

bazim*
hodnocení

A v jiné architektuře by jsite doporučil jaký procesor?

still10k*

Nejsem si úplně jistý, jestli se to vyplatí. Já mám 8700k, koupil jsem ho teď v létě na eBay, kvůli BF5 co vyjde v říjnu. Ale oproti vašemu procesoru je herní výkonový nárůst asi třetinový, což by už mohlo být znatelné na FPS, ale stále to podle mého neodůvodňuje investici v řádu deseti tisíc.

Záleží co od toho očekáváte, co to má splňovat. V čem potřebujete vyšší výkon a jakou grafiku to má doplňovat? Ten i7-5820k je velmi slušný procesor, ten by myslím mohl klidně a vyrovnaně spolupracovat i s GTX1080. Ale mohu se mýlit, to by se muselo vyzkoušet, nemůžu teď v rychlosti najít nějaké věrohodné zkušenosti lidí s touto kombinací.

Jaké máte chlazení? Co ho trochu posílit a vytočit procesor ještě trochu víc nahoru? Slušný vodník se dá koupit okolo 2 až 3 tisíc, z druhé ruky za 1500. Máte procesor s otevřeným násobičem, píšete že jede na 4.1, takže přetočený už asi je a s vodníkem byste ho mohl dostat třeba až na 4.5GHz. Tím by se cca vyrovnal mému 8700k.

Ale jestli mermomocí potřebujete upgrade CPU, tak bude záležet na penězích, které do toho jste schopen a ochoten vrazit. Už se dají u nás koupit i9 ;)
procesory.heureka.cz/...

bazim*
hodnocení

GTX1080 mám a bez problému jen jsem se tak spíše ptal jestli existuje něco co přidá o hodně více výkonu, ale říkám nepoužívám to jen na hry ale i na stream a renderování videa. Takže asi bude ještě nějaký čas stačit ten co mám :) to jsem rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]