Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám více než 1 IPv4 adresu

Od: jirkaleaguecz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, v cmd mi to píše jinou adresu, než všude jinde na iternetu. Nevíte, čím to může být?

Mám více než 1 IPv4 adresu
Mám více než 1 IPv4 adresu #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Nejspíš máte tzv. neveřejnou IP adresu. Pokud potřebujete veřejnou IP, kontaktujte svého internetového poskytovatele. Někteří ji poskytují zdarma, jiní za poplatek.

nickys
hodnocení

2x

Tazatel má problém, neproblém. Evidentně neví o čem je řeč, už jenom proto, že před námi skrývá svou nenveřejnou adresu ze segmentu 192.168... Tedy jak bylo výše uvedeno, pomotal jste veřejnou adresu poskytovatele a svou privátní adresu přidělenou DHCP z routru. Neřešte to.

hodnocení

1x

Protože každá ta adresa představuje něco jiného. Ta 188.něco.něco.něco je adresa vašeho poskytovatele internetu, pod tou vás vidí lidi z vnějšku, z "internetu" (a nejen vás, protože nejspíš bude sdílená). Adresa 192.168.něco.něco je adresa, pod kterou vidí váš PC ostatní zařízení ve vaší domácí síti.

mot
hodnocení

0x
a jak mate doma udelane pripojeni?
je logicke, ze vam cmd ukazuje jinou ip. ukazuje ip rozsahu domaci site. tj co je za routerem, ke kteremu mate pc pripojeno.
a kam vubec tou otazkou smerujete, co mate za problem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]