Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adapter OTG k mobilu

Od: jeffik* odpovědí: 11 změna:

Připojil kabel OTG k mobilu s Androidem 4.2.2 / předem schváleno aplikací USB/OTG checker..combatible jako vhodný pro připojení / , zasunul USB flash pamět s nahranými soubory ... a NIC? Co dál, prosím poradte,díííík!

doplněno 02.09.18 18:07:

Dík za všechny rady. Asi je blbý mobil. Když jsem OTG kabel zapojil do tab Lenovo, bylo všechno OK. zdravím

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Telefon musí podporovat OTG, musí se zapnout v nastavení, fleška by měla být naformatovana ve FAT32 (pokud se nepletu) a pak není problém.

hodnocení

0x
Nějak jste se pánové nepotkali na stejné vlně. Pokud by použil skutečně kabel OTG tak podpora OtG v mobilu není potřeba, protože zařízení na kabelu napájí externí zdroj připojený ke kabelu. Kvůli tomu napájení kupuje kabel s OTG. Jinak by si vystačil s obyčejným kabelem USB. Jestli chceš zjistit, zda kabel opravdu plní svou funkci, pichni na něj běžnou optickou myš. Bude li svítit, kabel funguje a chyba je jinde. Objeví li se ti na displeji mobilu kurzor myši, tak není chyba ani v nastavení mobilu protože očividně vidí zařízení na konci kabelu.
doplněno 31.08.18 14:21: Já mluvím o něčem takovém :
eshopeiffel.cz/...
Tam je jeden konec pro nabíječku a na těle hubu je přepínač který umožňuje volbu napájení zařízení v USB nebo dobíjení mobilu.
Jaký význam má pátý pin v tom vašem konektoru moc nechápu. Pokud mobil neumí dát 5V do zařízení, tak jak mu v tom pomůže další drát? Mezi námi .. myslel jsem si že podpora OTG je u dnešních mobilů samozřejmá.
vernon
Tak nějak.
vernon
Jaký má význam? No přece je na něm výstup +5V pro napájení příslušenství. Právě proto nelze přes OTG redukci dané zařízení nabíjet, napájecí pin +5V tato redukce nepoužívá.
A jen tak mezi námi, píše že má Android 4.2. To není zrovna novodobý model...
vernon
Aha, tak jsem si to s něčím spletl. Na tom pátém pinu není výstup +5V, ale je spojený s pinem GROUND. Zařízení tak pozná, že je připojena OTG redukce a pošle pinem +5V napětí pro připojené příslušenství. Protože jinak slouží pin +5V jen pro napájení/nabíjení zařízení, a normálně na něm napětí není.
vernon
31.08.18 21:03
Takto:
Adapter OTG k mobilu

vernon
hodnocení

0x
Asi takto:
OTG redukce má pětipinový microUSB. Běžné microUSB - USB redukce/kabely mají u microUSB jen standardně 4 piny a zařízení jako je myš nebo klíčenka k nim připojit nejde (jde mechanicky, ale nefunguje to).
Možná máš právě takovou redukci - bez OTG. Připojená klíčenka je tedy bez napájení.
vernon
Já mám tuhle
Adapter OTG k mobilu #2

hodnocení

0x

Pánové, přístroj MUSÍ podporovat OTG a pak k němu můžete připojit cokoli, i foťák. Zde fleška. Anroid 8.0.0.

Adapter OTG k mobilu #3
Při použití toho kabelu s externím napájením nebyla ta podpora OTG v mobilu bezpodmínečně nutná. Zařízení dostává svou šťávu z externího zdroje a tim pádem nemusí čekat až ho mobil rozpozná a pošle mu proud. Dneska už je ale podpora OTG samozřejmá. Problémy byly s androidem do verze 4.2. Dnrska je už jiná doba.

hodnocení

0x

A není problem v tom, že je flaska naformátovaná na NTFS?

svetandroida.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]