Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk se sám smazal

Od: mirasnovak* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, připojim externí disk do počítače a nic na něm není. Měl jsem na tom fotky, hry, videa, filmy, asi 400GB. Jde nějak tyto soubory obnovit?

Kdybych je mazal tak bych si toho určitě všimnul, 400GB není jen tak smazáno za 2sec.

Děkuji za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Co TestDisk?

doplněno 26.11.12 18:48:

Jo, tak tohle byla tvoje blbost. Herní konzole a multimediální zařízení často mají ve zvyku úložiště přeformátovat, někdy i na jiný souborový systém. Proto by měla platit zásada do těchto zařízení připojovat jen úložiště prázdná nebo s bezcennými daty.

doplněno 26.11.12 19:09:

A fotky a důležitá data mít vždy aspoň na dvou místech, případně online (Dropbox atd.).

doplněno 26.11.12 19:11:

Zkus ten TestDisk, nebo k němu přibalený PhotoRec. Jestli nepomůžou tyhle dva, tak asi máš po datech :(

mirasnovak*
hodnocení

tak už asi vím čím to je, píchnul jsem to do Xboxu a ten si to upravil podle svýho. Takže to vše smazal :( hm supr

mirasnovak*
hodnocení

já tam měl úplně všechno :( , hlavně rodinné fotky asi za 10let :(, no nechám doběchnout tu Recuvu a Getbackdata, ale naději v tom nevidim :(

juldab*

GET data back by měl pomoct důležité je ale zjistit co a proč se stalo. Jo a vypni nástroj obnovení systému na tom disku vůbe nejlepší je ho manountit v linuxu a tam udělat bitovou kopii disku.

mirasnovak*
26.11.12 12:39
hodnocení

.

Externí disk se sám smazal

hodnocení

0x

Obnova ztracených dat se tady řeší obden. Chtělo to trošku hledat. Free nástroj na obnovu je třeba Recuva na slunecnice.cz

Nejlepší je podle mě tohle

softarchive.net/...

nicéně to není soft zdarma. Hledáš li jiného favorita stačí do google napsat data recovery.

doplněno 26.11.12 12:48:

Před tím by bylo nasnadě ještě zkusit ten disk připojit k jinému počítači.

mirasnovak*
hodnocení

už jsem zkoušel připojit k jinému notebooku,

dobře zkusím tu recuvu

mowla*
hodnocení

0x

Stáhni si RECUVu - slunecnice.cz/... , a nainstaluj ji - ale ne na ten disk - tam nedělej žádné zápisy!

Pak ji spusť a na ten externí disk se koukni - jestli najde nějaké soubory k obnovení...

doplněno 26.11.12 13:11:

Prohlížení FATek už není tak UserFriendly... ;) Pokud Recuva neukáže žádné soubory k obnově, je potřeba se kouknout nějakým UnFormat nástrojem...

doplněno 26.11.12 18:57:

Inu ano - disk, který je ´provozní´, není vhodný na zálohy - a naopak - disk se zálohama nepřipojuju nazdařbůh...

:-D

Příště se ti to, pravděpodobně, nestane...

luke237
hodnocení

0x
400GB není jen tak smazáno za 2sec

Kupodivu to muze trvat i mnohem mene :)
Podival bych se na tabulku rozdeleni disku, jestli tam nedoslo k vymazu nebo zakryti oddilu, pak na stav tabulek popisujicich strukturu disku (FAT apod.)
mirasnovak*
hodnocení

to mám najít kde :D?

luke237
Tabulku rozdeleni disku umi kdejaky lepsi FDISK. Nevim, jestli ten od Microsoftu je porad tak neschopny jako pred lety, kdy jsem ho naposledy testoval a ujistil se, ze tenkrat byl stejne nanic jako kdykoliv predtim.
Tabulky struktur disku uz je trosku slozitejsi, ale oboji funkce by mel byt schopen zobrazit kazdy lepsi program na obnovu dat.
Nekdy ten problem opravdu muze byt jen v par prepsanych bajtech, ktere ucini obsah disku neviditelnym operacnimu systemu.
luke237
Ted jsem si uvedomil, ze to je 400GB dat, takze urcite ne FAT, ale spise NTFS.
mirasnovak*
hodnocení

bylo to NTFS

kangaroo*
hodnocení

0x

Get data back (NTFS) není taky špatný zatim mi zachránil všechno. Placený, ale na uloz.to se dá stáhnout a bez virů :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]