Nejste přihlášen/a.
Ahoj, připojim externí disk do počítače a nic na něm není. Měl jsem na tom fotky, hry, videa, filmy, asi 400GB. Jde nějak tyto soubory obnovit?
Kdybych je mazal tak bych si toho určitě všimnul, 400GB není jen tak smazáno za 2sec.
Děkuji za radu.
Co TestDisk?
doplněno 26.11.12 18:48:Jo, tak tohle byla tvoje blbost. Herní konzole a multimediální zařízení často mají ve zvyku úložiště přeformátovat, někdy i na jiný souborový systém. Proto by měla platit zásada do těchto zařízení připojovat jen úložiště prázdná nebo s bezcennými daty.
doplněno 26.11.12 19:09:A fotky a důležitá data mít vždy aspoň na dvou místech, případně online (Dropbox atd.).
doplněno 26.11.12 19:11: Zkus ten TestDisk, nebo k němu přibalený PhotoRec. Jestli nepomůžou tyhle dva, tak asi máš po datech
tak už asi vím čím to je, píchnul jsem to do Xboxu a ten si to upravil podle svýho. Takže to vše smazal hm supr
já tam měl úplně všechno , hlavně rodinné fotky asi za 10let
, no nechám doběchnout tu Recuvu a Getbackdata, ale naději v tom nevidim
Obnova ztracených dat se tady řeší obden. Chtělo to trošku hledat. Free nástroj na obnovu je třeba Recuva na slunecnice.cz
Nejlepší je podle mě tohle
nicéně to není soft zdarma. Hledáš li jiného favorita stačí do google napsat data recovery.
doplněno 26.11.12 12:48:Před tím by bylo nasnadě ještě zkusit ten disk připojit k jinému počítači.
Stáhni si RECUVu - slunecnice.cz/... , a nainstaluj ji - ale ne na ten disk - tam nedělej žádné zápisy!
Pak ji spusť a na ten externí disk se koukni - jestli najde nějaké soubory k obnovení...
doplněno 26.11.12 13:11: Prohlížení FATek už není tak UserFriendly... Pokud Recuva neukáže žádné soubory k obnově, je potřeba se kouknout nějakým UnFormat nástrojem...
Inu ano - disk, který je ´provozní´, není vhodný na zálohy - a naopak - disk se zálohama nepřipojuju nazdařbůh...
Příště se ti to, pravděpodobně, nestane...
400GB není jen tak smazáno za 2sec
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.