Nejste přihlášen/a.
Zachvátila mě naprostá vlna nostalgie, když jsem si vzpomněla na starý program Malování, který jsme měli v našem úplně prvním počítači, Mohlo to být snad patnáct let zpátky, nikdo z nás neví, jaké značky počítač byl, vím jenom, že jsme určitě měli Windows. No a v tom Malování byla různá razítka se zajímavými obrázky, bylo to prostě mnohem bohatší než současná Malování. Má někdo představu, jestli by se to nedalo někde stáhnout? :D
Dobrý den, mohu potvrdit, že obyčejné Malování to nebylo (a pokud vím, tak nešlo ani nijak rozšířit či vylepšit). Jiný grafický editor přímo v OS Windows už nebyl, tak to musel být program instalovaný uživatelem PC. Zapátrejte v paměti a také se zeptejte všech uživatelů, kteří tenkrát ten PC používali - někdo z nich by se měl přiznat k té instalaci SW. Také upřesněte pojem razítko, resp. jak to fungovalo (jako otisk do obrázku, šablona nebo vodoznak=?). Já jsem v té době používal Paint Shop Pro, ale na nějaké razítko si nevzpomínám (možná to bylo až v dalších verzích toho programu). Zdravím!
P.S. Možná to byl nějaký editor spustitelný z diskety či CD-ROM (možná byl pro MS-DOS).
ps - v té době se programy šířily i přes diskety nebo CD (často to byla příloha časopisu o PC hrách nebo PC). Toto spíše vypadá na nějakou dětskou hru, než grafický editor, ale to Malování to rozhodně nebylo.
Nám tam ale nikdo neměl jak co stáhnout, i internet jsme měli až o několik let později. Mně bylo tenkrát sedm, bráchovi pět, takže ten tuplem nic nestahoval, a naši neumí s počítačem dodnes. :D Je mi to celé záhadou... Myslím, že to fungovalo tak, že jste si tam vybral ten obrázek a pak jste si ho tam prostě doslova "razítkoval" na tu plochu, jen jste kliknul, a byl tam otištěný.
Jsem si téměř jistý, že to nebylo běžné "vestavěné"Windowsácké malování, protože v tom jsem si jako dítě maloval už na Windows 3.11 v polovině 90. let a tam žádná razítka nebyla. Potom bylo malování od Windows 95 až po Visty stejné, u Win 7 přišla modernizace, ale v žádné z verzí si nepamatuju razítka.
Musel to být tedy jiný program, než klasické Windowsácké malování
Nemohlo by to být Tux Paint? http://tuxpaint.org/
To si myslím, že ne, jestli to mělo vypadat jako na tomto obrázku, tak určitě ne. A ta razítka vypadala jako normální hezky malované obrázky, někdy skoro až fotky, myslím, že tam snad byl i přímo nějaký známý obraz nebo něco, co vypadalo jako nějaký známý obraz. Možná místo toho obličeje měla nějakou gorilu? :D Ale fakt si myslím, že to bylo spíš Malování, my v tom nějaké extra vymoženosti stažené neměli.
Ať už to bylo jakkoliv, dnes máte daleko víc možností. Já používám podle potřeby, pro různé účely několik aplikací a prográmků. Např. PicPick, Photo Effect Studio, Paint.net, Picture Collage Maker Pro, Frame Master a někdy i Malování.
Také myslím, že to "Malování" nebylo, ale i kdyby bylo, nebylo by Vám dneska nic platné. "Malování" byla nedělitelná součást tehdejších Windows a samostatně se to nikde stáhnout nedalo. A pod jiným OS (ani pod novými Windows) by to stejně neběželo.
Nepředpokládám, že jste si tehdy sami instalovali do prázdného PC operační systém. Takže to mohlo být nainstalované už od prodejce PC, jako pozornost podniku.
ferax - Ano, Malování je stále ještě součástí Windows, ale pochybuju, že by Malování z Win 3.1 fungovalo ve Win 7, nebo snad dokonce ve Win 10.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.