Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze načíst externí disk (fleška)

Od: zajda888® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

po připojení flešky (disk F) k ntb se do ní nemůžu dostat,krátce se objeví v "Tento počítač", postupně se vybarvuje políčko jak probíhá načítání a posléze zmizne,v Tento počítač zůstanou pouze disky C a D.

Za pár sekund další pokus,opět je fleška krátce viditelná,po chvíli se opět nezobrazuje.

Takhle možná desetkrát nebo více,pak se objeví hláška že není přístup nebo nějak podobně.

Nejsem si jist,zda byla při posledním připojení správně odpojena po zobrazení hlášky (Nyní je možno odpojit...)

Co s tím? Dostanu se ještě k datům?

Recuva nereaguje,flešku nenajde.

Moc díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusit v jiném PC, popř. i někde, kde je k mání Linux. Jinak to tipuji na hod do dálky*smich*

tomas11*
hodnocení

0x

Než jí vyhodíte -už to pomohlo i jiným

Ještě bych zkusil po zapojení do USB Pc vypnout a znovu zapnout, pozor néé jenom restart!

Toto samé se mi děje s jednou fleškou (emtec) která je přeformátována na NTFS.,jinak se mi též nenačte.

hodnocení

Dobrá myšlenka,ale bohužel nepomohla.

Disk se nezobrazoval ani chvilkově jako předtím.Až pak,co jsem ho vytáhl a znovu zasunul,opět nabíhá ten načítací cyklus.

Je naformátován v NTFS a je skoro plný (32 GB)

tomas11*
22.08.18 20:43
still10k*

Máte možnost vyzkoušet ji v jiném systému než Windows?

Stačí stáhnout třeba instalačku Lubuntu (750MB), nebo Mint (1,5GB). Lze spustit i na zkoušku jako live systém.

hodnocení

Momentálně tu možnost sice nemám ale stáhnout nějaký Linux by neměl být problém.Snad se mi ho podaří nějak virtuálně spustit,má zkušenost s ním je zatím nulová.
Díky

iz*
hodnocení

0x

Podle mne by mohl být problém v tom NTFS. Četla jsem, že pro flash disky je lepší používat FAT32 (disky s FAT32 se mi načítají ve Windows i v Linuxu).

tomas11*

pro Ivzez - myslím že tím přeformátováním to asi nebude , na NTFS jich mám nejméně 7ks a dělá to jen ta jedna , navíc by to ztrácelo smysl aby se na ní nedal nahrát soubor s více než 4GB.

stilll10k

NTFS není primarne urceny pro male prenosne flashky. Sveho casu jsem se take pokousel pouzivat flashky v ntfs, ale delalo mi to problemy pri migraci ruznych souboru s ruznymy pravy mezi systemy. I kdyz je to vetsinou funkcni, tak NTFS neni moc univerzalni, dela to problemy, je lepsi pouzivat spolehlivy system FAT32. Na velke soubory mam prenosny SSD s NTFS.

tomas11*

já mám tedy všechny na NTFS a všechny jsou funkční normálně - jen tu od firmy EMTEC musím vložit před zapnutím PC neb noťasu.

A byl tu tazatel který si nevěděl rady a pak psal že by jej to nenapadlo , ale že mu tak také začala fungovat, -předtím se děsil ztráty dat. Toť moje zkušenost , nepátrám proč tomu tak je.Pochopitelně mám též několik externích disků , s těmi zatím problém není - ale uvidíme za pár let , (já tedy již né).

kolemdouci
hodnocení

0x

Otevrete si spravce zarizeni a tam najdete USB sbernici, pod ni bude uveden flash disk. Pokud se periodicky USB flash disk pripojuje a odpojuje od USB sbernice, tak je to HW problem nekde kolem napajeni nebo USB a neni to problem filesystemu resp. dat na flash disku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]