Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění IP adresy

Od: maci11 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, jde prosím nějak zjistit z jaké adresy mi byl odeslán e-mail?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

4x

Jde, jen musím vědět, kde máš email.

doplněno 19.08.18 22:09:

IP adresu sice zjistíš, ale pokud ji neznáš, nevíš kdo ti psal email. Návod: Po otevření zprávy roluješ až na dno, vlevo dole je odkaz na "vytisknout" a hned vedle je "další" po kliknutí na tento odkaz se ti objeví i zobrazit hlavičku a když klikneš na tento odkaz, tak zjistíš hned nahoře IP Adresu. Pochopil/a?

klukzeseznamky

Zdravím, IP adresa, kterou popisujete, neudává IP adresu toho, kdo e-mail odeslal, nýbrž IP adresu e-mailového serveru, pod který schránka spadá. To se pozná podle doménového prostoru (za zavináčem).

barbakan*

klukzeseznamky přeposílám si emaily a jak vidíš, i ti ostatní, ip adresa odesílatele je zřejmá.

Zjištění IP adresy
Zjištění IP adresy #2

hodnocení

1x

Kašli na IP adresu. Pokud chceš vědět, odkud ti přišel mail, použij program EmailControl. Já ho používám možná dvacet let, nebo i víc a jsem spokojen. Zobrazí hlavičku mailu, já se pak podívám kde je registrovaný odesílatel a pak se rozhodnu co provedu. Buď mail stáhnu do počítače, nebo pomocí tohoto programu smažu na serveru a ještě je tu vychytávka, že program může odeslat fingovanou hlášku (přednastaveno v angličtině), že ta moje mailová adresa neexistuje. A tak se mi do PC nedostane nic, co bych nechtěl. Dobrý pomocník.

kecup*

odkaz na prográmek?dík

email-control-emc.en.soft/...

a tak vypadá po spuštění.

Zjištění IP adresy #3

maci11
hodnocení

Já mám e-mail na seznamu, ale potřebuji zjistit od koho mi přišel email

Já ti můžu poslat mail z domu, z chaty, z práce, od kamaráda, z mobilu... pořád to bude ode mě a pokaždé jiná ip adresa.

klukzeseznamky
hodnocení

0x

Dobrý den,

v průběhu odesílání, přijímání a čtení e-mailových zpráv figuruje hned několik IP adres.

Pokusím se to hodně zjednodušit. Řekněme, že vám někdo pošle e-mail. Co se vlastně stane?

1. Uživatel (klient) vám ze svého počítače pošle e-mail. IP adresa klienta (tu chcete) je závislá na tom, k jaké síti je klient připojen. Pokud to posílá z mobilu nebo notebooku, pak se může jednat např. o wifi. V takovém případě se může jednat klidně třeba o IP adresu kavárny, ve které klient při odesílání seděl.

2. Každá e-mailová schránka má nějakou doménu (za zavináčem). Podle toho se určí, jaký e-mailový server klient používá. E-mail se nejprve předá tomuto serveru, ten má také svou IP adresu (ta vás nezajímá). Ten si ji zařadí do své fronty k odeslání.

3. Pak server e-mail zašle. Zašle to opět jinému serveru podle domény příjemce. Je to váš e-mailový server.

4. A tento váš e-mailový server vám poté e-mail předá do schránky. E-mail ovšem bude obsahovat MAXIMÁLNĚ informaci o e-mailovém serveru klienta. Nikoliv o IP adrese samotného klienta.

Takže jediný způsob, jak zjistit IP adresu klienta, je mít přístup k jeho e-mailovému serveru. Pokud se jedná o seznam, pak by vám to mohl prozradit jejich helpdesk. Ale to je spíš jen teorie. Nikdo vám takovou informaci nedá, ledaže by se jednalo třeba o nějaký trestný čin, pak se taková informace zveřejňuje v rámci trestního řízení.

maci11
hodnocení

takže , vlastně nelze zjistit ,kdo mi píše, nebo odkud. Bohužel. Děkuji všem za odpovědi.

iz*

Podívejte se na hlavičku e-mailu, někdy se to z ní dá vyčíst.

maci11
hodnocení

Tak to nevím,jk se to dá vyčíst, ale hlavně mi asi operátor nesdělí jméno té IP adresy,že?

barbakan*

Můj návod ti nepomohl? A co se týká sdělení IP adresy, tak tu sděluji pouze POLICII, a to možná!

iz*

Jak nevíte? Vždyť to máte v obrázku v odpovědi Barbakana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]