Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jde prosím nějak zjistit z jaké adresy mi byl odeslán e-mail?
Jde, jen musím vědět, kde máš email.
IP adresu sice zjistíš, ale pokud ji neznáš, nevíš kdo ti psal email. Návod: Po otevření zprávy roluješ až na dno, vlevo dole je odkaz na "vytisknout" a hned vedle je "další" po kliknutí na tento odkaz se ti objeví i zobrazit hlavičku a když klikneš na tento odkaz, tak zjistíš hned nahoře IP Adresu. Pochopil/a?
Zdravím, IP adresa, kterou popisujete, neudává IP adresu toho, kdo e-mail odeslal, nýbrž IP adresu e-mailového serveru, pod který schránka spadá. To se pozná podle doménového prostoru (za zavináčem).
Kašli na IP adresu. Pokud chceš vědět, odkud ti přišel mail, použij program EmailControl. Já ho používám možná dvacet let, nebo i víc a jsem spokojen. Zobrazí hlavičku mailu, já se pak podívám kde je registrovaný odesílatel a pak se rozhodnu co provedu. Buď mail stáhnu do počítače, nebo pomocí tohoto programu smažu na serveru a ještě je tu vychytávka, že program může odeslat fingovanou hlášku (přednastaveno v angličtině), že ta moje mailová adresa neexistuje. A tak se mi do PC nedostane nic, co bych nechtěl. Dobrý pomocník.
Dobrý den,
v průběhu odesílání, přijímání a čtení e-mailových zpráv figuruje hned několik IP adres.
Pokusím se to hodně zjednodušit. Řekněme, že vám někdo pošle e-mail. Co se vlastně stane?
1. Uživatel (klient) vám ze svého počítače pošle e-mail. IP adresa klienta (tu chcete) je závislá na tom, k jaké síti je klient připojen. Pokud to posílá z mobilu nebo notebooku, pak se může jednat např. o wifi. V takovém případě se může jednat klidně třeba o IP adresu kavárny, ve které klient při odesílání seděl.
2. Každá e-mailová schránka má nějakou doménu (za zavináčem). Podle toho se určí, jaký e-mailový server klient používá. E-mail se nejprve předá tomuto serveru, ten má také svou IP adresu (ta vás nezajímá). Ten si ji zařadí do své fronty k odeslání.
3. Pak server e-mail zašle. Zašle to opět jinému serveru podle domény příjemce. Je to váš e-mailový server.
4. A tento váš e-mailový server vám poté e-mail předá do schránky. E-mail ovšem bude obsahovat MAXIMÁLNĚ informaci o e-mailovém serveru klienta. Nikoliv o IP adrese samotného klienta.
Takže jediný způsob, jak zjistit IP adresu klienta, je mít přístup k jeho e-mailovému serveru. Pokud se jedná o seznam, pak by vám to mohl prozradit jejich helpdesk. Ale to je spíš jen teorie. Nikdo vám takovou informaci nedá, ledaže by se jednalo třeba o nějaký trestný čin, pak se taková informace zveřejňuje v rámci trestního řízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.