Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha fotek (nas, online sdílení)

Od: zaloha odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu.
Rád bych konečně všechny rodinné fotky dal na jeden hdd a sdílel i pro rodinu online.
Přemýšlel jsem o dvou hdd RAID 1 (zrcadlení), kdyby náhodou jeden hdd odešel a minimáln 2TB.
Ale teď to hlavní rád bych zapojil HDD přes LAN do sítě a nějak sdílel přes IP, url? i pro rodinu.
Ale moje podmínka je,abych mohl přidat práva (například uživatelé nemohou mazat fotky) a aby bylo prohlížení fotek jednoduché přes mobil, tablet, pc...
Například uživatel se připojí na hdd vybere složku roku, měsíce a vybere například oslava 90 rozklikne první fotku a prohlíží fotky jako například zonerama.

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

0x
Ano,vše lze nastavit,jak jste popsal...,ale nastavení Nasu bude trochu složitější,tedy né pro úplného začátečníka.Se sprovozněním vám pomůže jistě nějaký síťák.
czc.cz/...

Vše potvrzuji, nastavení není triviální. Mám NAS Synology a nakonec jsem detailní nastavení vzdal:)

hodnocení

0x

Mám NAS Synology a podle docela podrobného manuálu, jde nastavit řada věcí, ale chce to si s tím pohrát a popřemýšlet. Já jsem to nějakým způsobem nastavil, aby to chodilo a čas od času stále něco vylepšuji. Mám tam různé zálohy, pak fotografie, videa z dovolených a asi 250 filmů. A abych nezapomněl, asi něco kolem tisíce skladeb v sedmdesáti složkách, to je záloha flešky, kterou mám v autě pro poslech hudby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]