Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herni monitor

Od: petr21 odpovědí: 17 změna:
Zdravim, kery monitor na hry do 5000 korun? Hraju na plny detaily se 100fps.
Slysel sem ze porizovat si monitor se 120 a vice Hz je zbytecne a taky drazsi.
Prihodim dva odkazi a chtel bych na to nejaky nazor. Predem dekuji
czc.cz/...
czc.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Nevím, jaký oceníte monitor. Já bych už TN nechtěl, takže IPS nebo VA. Protože chcete hry, tak IPS.
Nepíšete vaši sestavu. Takže 24 palců je na FHD rozlišení, tedy maximálně nějaká nVidia GTX 1060.
Reproduktory u monitoru jsou většinou tragické. Tedy raději kupte repro zvlášť. Zrovna to, jaké koupit do cca 800 by mě taky zajímalo.
Mně osobně se asi nejvíc líbí Samsung S24F350. Nemá sice DVI, má jen 1 HDMI a pouze dvouletou záruku, ale za ty necelé 3 tisíce to není asi špatná volba.
nox®

K těm reproduktorům, mrkněte na Genius SP-HF1250B, mám je asi tři roky, nejsem sice nějak extra náročný, ale hrají na můj vkus velmi solidně.

vilik*
Na ty jsem koukal, mají i super hodnocení v jedné nedávné recenzi. Takže děkuji za tip a potvrzení kvality.
Problém je, že když je někdo má za 950 a výš, tak nejsou skladem a za 1200 je koupit nechci.
Já je totiž nechci pro sebe, je to do rodiny. A limit nám všem, co máme něco navrhnout, byl stanoven na pouhých 800 :).

petr21
hodnocení

Sestava je takova- gtx 1060 a procesor i5-8600. U monitoru s ips panelem muze byt i 6ms odezva, muze to mit velky vliv? Jinak ips sem nikdy nemel, nevim co cekat. Diky za pochopeni
Vaše oko nepozná rozdíl 3,5,6,8,10ms... IPS je jasná volba
petr21
hodnocení

U FPS her je IPS panel zpomaleny oproti TN pokud se nemylim.
Ano mate pravdu IPS je opravdu super. Moc dekuju
petr21
hodnocení

Jak je u IPS frekvence (Hz)

petr21
hodnocení

Muzu slyset nazor? Diky
czc.cz/...
still10k*

Pro vás nevhodný. Má funkci AMD Radeon FreeSync a vy máte NVidii, takže platíte za něco, co nevyužijete. Acer je taková fujtajbl značka, nemám ji rád.
Hledejte monitor s Nvidia G-Sync. 1060tka zase není až tak výkonná grafika, aby udržela frekvenci i v nižších FPS. Nvidia G-Sync váš PC určitě využije.
A zeptám se, proč jen 24 palců? Ve FullHD nepoznáte rozdíl mezi 24 a 27. Jestli máte vyčleněných 5 litrů na monitor, kupte spíš 27.

petr21
hodnocení

Hledal sem na czc i na alze a vsechny monitory s cenou do 5 litru maji jen 60Hz.
Jde o to ze doted pouzivam jen 60hz chtel bych alespon 75hz, a to jde pres rozpocet.
A G-Synch jsem nenasel.. Mohl by jste prihodit odkaz prosim. Diky
petr21
hodnocení

Vsechny s G-Synch jsou za 16-20 000
still10k*

Ano G-Syns je trochu dražší. Zkusím se po něčem mrknout. Musí být nový? Nestačí z inzerce?

petr21
hodnocení

. Myslim ze by mi to nemuselo vadit. Diky

still10k*

Hmm, docela problém se vejít do 5ti tisíc *smich*

still10k*

Tak vás musím zklamat, do 5ti tisíc jsem monitor s G-Sync nenačel. Pouze jeden, ale ten měl vadu, nefunkční ovládací tlačítka. Ale našel jsem spoustu 27 palcových monitorů, dokonce i za 3000.

hodnocení

0x

Ono to tu možná zaznělo v některých dodatcích... na danou grafiku není rozumné kupovat nějakou velkou 4K obrazovku, ale zase malý monitor je taky k prdu.

Já kupoval synovi tento. Je na počítačovém stole, velikost tedy dostatečná. Má nevýhodu v tom, že nemá uchycení na zeď. Jinak jsem s nákupem za ty peníze naprosto spokojen. Byť tedy já kupoval před půl rokem za trochu vyšší cenu.

still10k*

Ano 24 je obecně bráno jako dostatečná velikost pro herní monitor. Ale 27 je lepší. Je to přesně akorát, ani velké, ani malé. Vlastní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]