Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit desetinné čárky v Excelu?

Od: gabbca* odpovědí: 3 změna:

Zdravím :)

chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, jak upravit desetinnou čárku v excelu, ale nemyslím tím desetinné čísla, ale jen posunutí čárky. Dám příklad - mám v tabulce číslo 0,5428 a potřebovala bych ho změnit na 542,8.

Výpočty nejsou špatně, kolegovi tabulka funguje normálně, když mi ji přepošle a já ji otevřu, ty hodnoty mám jiné.

Moc prosím o radu.

Děkuju Gabča

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi má nějaká makra a další úpravy, které vy v excelu buď máte zakázány nebo máte jinou verzi excelu a mezi sebou prostě nekomunikují.

Nejčastěji bývá problém v převodnících - třeba libre office a MS Office - někdo dokáže říct, že i ty LO jsou excel.., ale je to jiná vesnice.

majcoo
hodnocení

0x
Neviem teda ci som to pochopil.. Ale priklad mate nejaky vysledok v bunke B5. Treba na nu kliknut oznacit ju. Kliknut s pravym tlacitkom mysi a dat format bunky. Nepamatam sa teraz kde presne to tam je ale bude to v stlpci kde sa da nastavit priklad aby sa bunka zobrazovala v Mene priklad € a pod alebo datum ci matematicky. A tam by mala byt kolonka priklad matematicky a ked na nu kliknete tak na pravo sa Vam zobrazia moznostiba nastavenia. Tam sa da nastavit pocet cisel v 0. Cize ked zadate styri 0 bude Vam bunka zobrazovat vysledok v 4 desatinach. Podla toho co si tam nastavite. Inak nepoznam dovod preco by sa mala ciarka posuvat. Skuste pozriet vzorec bunky ci Vam niekde nedeli tisickou. A ked nie skusit zmenit to formatovanie. Mozno ma on nastavenu tu bunku na format matematicke a vy mozte mat priklad format ako cislo. Tym padom to nejak zaokruhli. Neviemnsi tocvysvetlit. Ak chcete mi poslite tu tabulku a mozem sa nato pozriet. Lebo je to jednak nedostatocne vysvetlene na kolko realne nevidime tabulku a jednak neviem osobne ci sa jedna o nejake vysledne cislo nejakeho prikladu pripadne ci tam je pouzity nejaky vzorec. Ale ked ja napisem tabulku do excelu a poslem Vam ju, tak nema dovod tam byt nieco ine. A mozno pouzivate nejaky zastarali program co zasa kolega moze mat novy a Vam priklad nepodporuje ten format co tam ma on hodeny neviem.

myska*
hodnocení

0x

Je zvláštní, že stačí poslat a jsou tam jiné hodnoty. Nemá třeba tisíce odděleny čárkou a proto se to tobě zobrazuje blbě?

Já jsem to řešila tak, že jsem násobila nebo dělila 1000 - počet nul upravit tak, aby odpovídal počtu desetinných míst o které chcete čárku posunout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]