Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXCEL zaokrouhlené číslo nejde vložit do sumy

Od: excel odpovědí: 5 změna:

V jedné buňce mám jako výsledek nějakého příkladu číslo, v druhé buňce jej mám zaokrouhlené na celá čísla nahoru, toto celé číslo potřebuju dát do další buňky do dalšího příkladu, ale bere mi to tu nezaokrouhlenou hodnotu z původní buňky, jak to prosím obejít? Snad jsem to napsal rozumně. Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bvdd
hodnocení

8x
Máte to zaokrouhlene funkcí zaokrouhlit, nebo máte jen zobrazená 2 desetinná místa ve formátování buňky?
excel
hodnocení

dvě desetiná místa, to bude tedy asi ta chyba, zkusím najít funkci zaokrouhlit

excel
hodnocení

Když dám v C10 fci zaokrouhlit a zadám ZAOKROUHLIT (B10;B10) tak to sice zaokrouhlí správně, ale pořád to v té buňce nejde použít do dalšího vzorce, bere to stále číslo před zaokrouhlením z buňky B10 :(

bvdd
Protože to máte blbě. Na prvním místě je co chcete zaokrouhlit a na druhém na kolik desetinnych míst. Takže (B10;2)
excel
hodnocení

super, dal jsem B10;0 a už to funguje, díky moc ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]