Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Webové stránky pro knihu

Od: starec* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer.

V roce 2001 jsem napsal knížku, která vyšla nákladem 1000 ks a je zcela vyprodána. Po úpravě a digitalizaci jsem zhotovil několik CD. Proto, že je o věc neustále zájem, chtěl bych obsah pro zájemce zcela bezplatně zveřejnit na internetu.

Prosím o radu, zdali by to bylo možné pomocí jednoduchých webových stránek, nebo jiné technologie. Pro úplnost dodávám, že tištěná knížka má 141 stran (A5) textu a cca 200 fotografií. Digitalizovaná ve formátu Word velikost -116MB, ve formátu PDF- 22MB.

Děkuji za každou radu. miju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

5x

Dobrý večer, pokud má kniha nějaký zajímavý příbeh vzniku, který chcete popsat, nebo chcete čtenářům umožnit zaplatit dobrovolnou cenu za knihu, když se jim po přečtení bude líbit, tak volte cestu samostatného webu, na kterém nabídnete svoji knihu ke stažení a poskytnete tam všechny informace, které potřebujete.
.
Pokud vám jde jen o zveřejnění knihy pro stažení zdarma, pak je možností spousta, řada webů a eknihoven mají vlastní sekce, kde lze e-knihy zdarma stáhnout. Pokud nemají webové rozhraní pro přímé nahrání, kontaktujte je a vyptejte se na možnosti.
Ono stačí vhodně zadat dotaz do vy/... a ten vám ukáže vhodné weby, nebo alespoň informace.
Dost informací mají třeba na citarny.cz.
Další odkazy:
eknihyzdarma.cz/...
skrblik.cz/...
lukasvik.blog.idnes.cz/... (Nelekněte se fotky autora článku. Já se bohužel lekl *sok*)

starec*
hodnocení

Děkuji moc za rady. Jsem v tomto oboru velký amatér, takže budu muset hodně popracovat a snad se mi to podaří.

still10k*
Pro začátek vám bude formát PDF stačit, je to univerzální formát pro e-knihu. Velikost 22MB je také v pořádku. Pokud by některé knihovny chtěly jiný formát, dejte vědět, určitě něco vymyslíme. A kdybyste s tím potřeboval jakkoliv pomoct, klidně se na nás tady obraťte :)
starec*
hodnocení

Dobrý den. Už si připadám trapně, ale s výsledku svého "bádání" jsem moc smutný. Snažil jsem se prozkoumat možnosti na 4 adresách, které jste mi doporučil. Výsledek nula. Každého provozovatele webu zajímají zejména podrobné osobní údaje, přhlášení do "jakési" evidence atd..., ale jen zřídka jsem objevil způsob skutečného získání (stažení) knihy. Překvapila mne složitost celého postupu a také to, že v žádné nabízené eknize formátu PDF nejsou obrázky! (V knížce, kterou jsem chtěl nabídnout je více než 200 fotek.)

Nejzajímavější byl postup na adrese: eknihy zdarma ke stažení/databáze knih - knihy - sport. Na této adrese jsem objevil svoji knihu "Otrokem parašutismu" což již je zcela bezpředmětné, ale co jsem dosud netušil.

Děkuji za zájem, ale nechci Vás trápit a pokusím se vymyslet nějaký laický způsob nabídky.

Děkuji

still10k*

Abych pravdu řekl, netuším co je vše potřeba k nahrání vlastní knihy někam do eknihovny. V rámci svého bývalého prepress povolání jsem sice vytvořil stovky až tisíce PDF určených k distribuci či k tisku, ale nikdy jsem je sám o sobě nikam nenahrával (kromě webů či FTP požadovaných klientem). Jestli chcete, mohu se za vás poptat, jak to chodí. Samotného mě to celkem zajímá :)

starec*
hodnocení

Pokud Vás to nebude obtěžovat, tak budu rád, když se dozvím konkrétní postup co a jak. Jsem v této oblasti absolutní negramota. Představoval jsem si, že existuje nějaká web stránka, která, (když, tam chci uveřejnit knížku zadarmo), nabídne prostor, kde ji vložím a basta fidli. To zn. bez jakých koliv dotazníků - členství kdesi a pod.

Děkuji za ochotu

still10k*

Jen bych se zeptal, v čem konkrétně narážíte na problém? Zkusmo jsem vyzkoušel rozhraní několika webů a zatím u všech lze eknihu nahrát. Samozřejmě nikdo vás nenutí poskytovat své skutečné jméno a příjmení, ale pokud je shodné s autorem knihy, tak samozřejmě není proč trvat na anonymitě. Koukal jsem, že tuto vaši knihu mají zařazenou do svého souboru i kamenné knihovny, myslím, že tato kniha z českého literárního fondu už nikdy nezmizí ;)
Pravda, u některých webů jsem narazil na potřebu doložit autorské právo. Odhaduji, že takto odeslaný formulář posoudí nějaký správce a pokud vše bude souhlasit, umístí eknihu veřejně ke stažení.
Zkoušel jste někam volat, nebo psát přímo správcům eknihoven?
Jen pro informaci, jedná se o tuto knihu? katalog.kfbz.cz/...

starec*
hodnocení

Ano, jedná se o knihu, kterou uvádíte. Ve formátu PDF je upravena a doplněna. Zatím velký dík

iz*
hodnocení

2x

Já bych poradila šířit jen ve formátu PDF. Formát DOC (DOCX) se může "rozhodit". Zaujala mne několikanásobně větší velikost dokumentu Word. Chtělo by to "Uložit jako" (ukládáte-li jen kliknutím na ikonku, je soubor zbytečně velký).

starec*
hodnocení

Děkuji moc za radu. Myslel jsem, že to bude snadnější, např. zhotovením nejjednodušších web. stránek.
Mám ale v tomto směru minimální zalosti. Přesto zkusím něco "sestrojit".
Děkuji.

hodnocení

0x
Pokud jde o distribuci pak ji lze zdarma uložit např na ulozto.cz a už jen vystavit odkaz, kde si ji mohou stáhnout. Pokud počítáte s tím, že bude pro zájemce zdarma.

hm*
hodnocení

0x

Jako formát pro knihu bych se přimlouval za epub, pdf je velmi nevhodné pro čtečky (a kde jinde číst elektronickou knihu, když ne ve čtečce?).

A přidám ještě jeden web: jineknihy.cz
Sazmozřejmě nic nenutím, nemám s nimi nic společného, ale pro knihy zadarmo (zdá se, jak jsem letmo koukl) nabízejí i zadarmo korekturu textu, převod do e-formátů a zveřejnění na svých stránkách. Ale je tam samozřejmě zas nějaká registrace, podmínky spolupráce atd. No - jen další návrh.

jinak pro knihu je určitě lepší, když bude na nějaké více či méně zavedené stránce s dalšími knihami, než na samostatném webu, který pravděpodobně zanedlouho přestane existovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]