Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení internetu

Od: robina* odpovědí: 3 změna:

Připojení na internet mám zavedený přes optický kabel přímo do PC.Když kliknu v prohlížeči google na zelenou ikonku zámečku,tak je tam psáno,že toto připojení není zabezpečené.Mohl by mi tady někdo vysvětlit a případně i poradit jak toto připojení zabezpečit? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela*
hodnocení

2x

Nelze. Zabezpečení webu nijak nesouvisí se zabezpečením vašeho připojení. :)

Ta ikonka zeleného zámečku, "zabezpečeno", se objevuje jenom na stránkách s protokolem HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) a platným certifikátem. Třeba poradte.cz/... .

Na stránkách s HTTP (Hypertext Transfer Protocol) se objeví "nezabezpečeno".

Není to nic, s čím by si bylo na běžných webech potřeba dělat starosti. HTTPS má velký význam u stránek s přihlašováním - tj. bankovnictví, dálkový přístup, sociální sítě, email..

robina*
hodnocení

No jistě,ale vedle ikonky zámečku mám napsáno zabezpečeno,ale když na to kliknu,tak je tam napsáno,že připojení není zabezpečené.Certifikát je platný a HTTPS...JE TAM TAKY,tak kde je problém?

iz*

Myslím, že je to problém toho webu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]