Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na výpis spolužáků?

Od: svatoslav odpovědí: 17 změna:

Rád bych si před uzavřením třídy na Spolužáci.cz (tato služba končí) zkopíroval Výpis spolužáků, třeba do Nové složky někam na Plochu... jak to provést? Volba "vyjmout" + "vložit" selhává... Nejde to. Mechanicky se mi všechna jména přepisovat (poté, co bych si celý seznam vytiskl) nechce... díky za rady

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Vyjmout - vložit se Vám nemůže podařit, protože seznam nemáte ve svém PC. Můžete si celý výpis zkopírovat do Wordu nebo Excelu, potom "uložit jako" a zvolit vhodný název souboru.

Další možnost je si uložit celou webovou stránku: Soubor → "Uložit stránku jako".

Pro Najj: Kolik těch dokumentů tam máte? Já mám v každé třídě jenom jeden. Na ten kliknu pravým tlačítkem myši a z kontextového menu vyberu "Uložit jako"

doplněno 09.08.18 19:57:

Dokumenty jsem ukládala jednotlivě. Spolužáci.cz nabízejí hromadné uložení (zabalí je jako ZIP) jenom u fotek.

najj

Žádný dokument svůj tam nemám, ale zajímá mě jaký jsou tam dokumenty, něco se mi může hodit do budoucna a něco jsem si chtěl přečíst teď, něco jindy. A tich dokumentů ke každýmu školnímu předmětu, který je tam zařazen je tam celkem dost.

hodnocení

3x

Print screen by vám nestačil?

matesj
hodnocení

2x
Stránka se dá uložit v prohlížeči i jako Offline...
Pokuď jste to chtěl zálohovat až teď,tak už tam stejně většina údajů nejde vidět...
Zálohovat jste měl na jaře,před zavedením GDPR...
najj

Dobrý den, prosím jak to lze v prohlížeči uložit jako Offline, prosím o radu?

Jo a ještě jak stáhnu hromadně automatizovaně z spoluzaci.cz/...

všechny dokumenty?

iz*

@Najj, exportovat najednou se dají jenom fotky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Asi jediná Ivzez si všimla toho tvého Vyjmout. To opravdu nemůže fungovat, ale mělo by fungovat Kopírovat/Vložit, případně použít PrintScreen.

najj

Doplním dá se použít pro ostatní stránky kromě nástěnky a fotek - tento program MetaProduct Offline Explorer, který by měl uložit příspěvky u každého spolužáka a pak to lze prohlížet offline pod adresou 127.0.0.1 ... .

iz*

@Najj, nemyslím si, že by kvůli Spolužákům někdo takový program kupoval a cracky bych nedoporučovala → nejen kvůli nelegálnosti, ale hlavně kvůli tomu, že Vám mohou v PC nadělat "neplechu".

najj

V nekoupené verzi je to omezené na několik 1000 souborů než to nebude fungovat a bude třeba si to koupit. Ale stejnak jak koukám tak i učitelé tu stránku stáhne jenom napůl a nejsou tam všichni učitelé.

grgapitic
hodnocení

0x

Menu třídy>Stránka třídy>Spolužáci, dolu pod "Menu třídy" je volba "Exportovat data", je možné stiahnuť ich v .slk a .csv formáte, otvoríte to potom v exceli.

najj

Můžeš mi udělat printscreen, nějak to nevidím, asi jsem slepý.

kroky

Koukám kolik je zoufalých lidí z ukončení služby Spolužáci.CZ

Jsem uživatel spolužáku (starám o tři třídy), ale našel jsem možnost, jak provést zálohu kontaktů do CSV i po omezení této služby. Pozor funguje pouze na třídách, kde jste přidán/a!

Zkuste se přihlásit do spolužáku a upravte si odkaz

spoluzaci.cz/... XXXXXX&type=class/...

kde místo XXXXXX zadáte číslo vaší třídy.

Číslo třídy získáte z odkazu po přihlášení do vaší třídy na konci odkazu.

Takto upravený odkaz zadejte do webového prohlížeče.

Tímto způsobem si můžete stáhnout všechny třídy, kde figurujete.

Učitelé třídy pokud jste je měl/a ve třídě přiřazené se dají stáhnout podobným způsobem pomocí odkazu

spoluzaci.cz/... XXXXXX&type=teacher

Všechny CSV soubory najdete ve stažených souborech. Jedna se o textový soubor, který lze otevřít jako tabulku v jakémkoliv tabulkobém procesoru (MS Excel, LibreOffice Calc, atd.).

Záloha celé galerie fotek aktuálně v omezeném provozu funguje. Po odkliknutí požadavku na vytvoření archivu je nutné po nějaké době přenačíst stránku a pak se objeví odkaz na ZIP archiv a ten si už můžete stáhnout do svého počítače.

spiderx

Díky moc za návod!

dagmarondrousk

Dobrý den,

existuje ještě nějaká možnost dostat se do Slopužáků a stáhnout si fotky ze stránek? Jedná se mi konktrétně o gymnázium MIkulov, 4.A třída, r. 1975-1979?

Děkuji, Dagmar

Jo, kdo chvíli stál, stojí opodál. Času bylo dost.

kroky
hodnocení

0x

Již to nelze... služba byla uplně ukončena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]