Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Historické údaje o vlastnictví pozemků online

Od: najj odpovědí: 5 změna:

Prosím, nevíte někdo nějakou webovou stránku kde se dá najít historické vlastnictví pozemků na území dnešní ČR v 13. nebo 14. století - nejlépe staré mapy, ale stačí i naskenované historické knihy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Otázka je, z jaké oblasti. z jaké doby a z jakého důvodu. Ale na obecně položenou otázku obecná odpověď.

Něco lze najít v gruntovních knihách a některé jsou dostupné online, ovšem gruntovní knihy jsou mladší, než požadujete. Trochu o tom třeba zde

Starší záznamy jsou v zemských deskách, něco vylovíte odsud.

Obojí má jednu společnou vlastnost, tehdejší písmo je pro současného běžného smrtelníka z valné většiny nečitelné.

doplněno 03.08.18 19:41:

No, to držím palce. Já jsem moc daleko nepokročil. Krom pomalé digitalizace mě brzdí právě písmo. Nemám na to trpělivost.

nnaj
hodnocení

Z důvodu zajímám se o předky (zajímá mě jestli na nynějším pozemku od kdy jim patřil a komu patřil v minulosti a co tam bylo i dříve v historii) a chci najít co nejstarší záznamy online dostupné z internetu. A prosím mohl by si mi i poradit i nějakou webovou stránku, kde jsou ty historická písma vypsané a vysvětlená.

najj
hodnocení

Jo a ještě co jsou to ty pozemkové knihy, gruntovní knihy, zemské desky? Jo a oblast jsou Jižní Čechy.

hodnocení

2x

Nahlédněte

Co jsou to gruntovní a pozemkové knihy hledanipredku.cz/...

Digitalizované "J/...

hodnocení

0x

No z uvedené doby toho mnoho nenajdete a digitalizovaného už vůbec ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]