Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to znamená dlouho spuštěný skript?

Od: babkazov® odpovědí: 5 změna:

Občas se stane, že počítač, nereaguje. Ať už byl vypnutý pouze monitor anebo celý pc. A pak napíše: Stránka neodpovídá kvůli dlouho spuštěnému skriptu. S chutí to dělává v mailu seznam.cz. *zmateny* Proč to tak je? Co mám udělat? Několikrát jsem stiskla F5, ale nestalo se nic. Prosím o radu, ale hodně polopaticky. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

4x

Tipuji správně, že váš PC bude asi staršího data? Občas se to stává, když je slabý PC, nebo má připojení internetu nějaké výpadky. Někdy stačí i jeden ztracený packet a script, který neví co s tím, se prostě kousne.
Pokud nepomůže F5, zkuste CTRL+F5, tím se načte veškerý obsah znovu. Nebo vypněte tu záložku se zaseklým scriptem a načtěte ji v nové záložce.
Stránky se dnes dělají jinak, technologie pokročila. Dnes už neznamená, že když se dotočí kolečko v adresním řádku prohlížeče, že je stránka kompletně načtená. Dnes to také může znamenat, že stránka načetla jen hlavní rámec pro obsah a vlastní obsah se donačítává dodatečně (stejně tak je to naprogramované i v mailu na Seznamu). A to může na pomalých počítačích, nebo na přetížené lince, dělat podobné kotrmelce, jako že přestane reagovat script, nebo se stránky na chvíli úplně zaseknou.

hodnocení

Nene, mám notebook hp, od vánoc. Mám ho v šuplíku, kam patří klávesnice. Klávesnici, myš, monitor a sluchátka mám na desce stolu. *zmateny* Co to je script? Ptám se blbě, vím, ale nevím o čem je řeč.

still10k*

Script je velmi zjednodušeně takový malý prográmek. Webdesignéři je používají pro složitější instrukce pro webové prohlížeče na stránkách, které nejdou udělat nějak jednodušeji (používá se třeba javascript, nebo php script, asp script a další.)

Scripty na webu se mohou zasekávat z různých důvodů, někteé jsem uvedl v prvním příspěvku. Nemusí jít jen o slabý pc, ale i o kolísavé připojení, nebo když se prohlížeč (či systém) přetěžujete, nebo je ten script prostě jen špatně naprogramovaný a dělá problémy plošně.

hodnocení

Aháá, snad jsem to pochopila. Moc děkuji! *pusa*

still10k*

Rádo se stalo :)

Předejít tomu můžete tak, že budete udržovat aktualizovaný systém, prohlížeč a ostatní SW. Může jít o náhodný "zásek" scriptu (pak můžete chybu ignorovat), nebo o nějakou chybu v programování zdrojového kódu. Pokud vám to dělá pravidelně na konkrétním místě, nebo při jedné konkrétní činnosti, bude se pravděpodobně jednat o chybu v programování a můžete na ni upozornit provozovatele stránek. Někdy se podaří odhalit chyby až po nahlášení návštěvníkem a administrátoři jsou většinou vděční za takovou interakci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]