Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se něco dělat se sprostými emaily?

Od: an* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Začaly mi chodit do schránky spam velmi sprosté emaily, které jsou rozesílány z mé vlastní adresy. Druhé jméno tam není, čistě jen moje vlastní odesílací adresa. Každý den je jich alespoň 10. V emailu není jen odkaz (na který jsem samozřejmě neklikla) Ale začíná velmi sprostou větou, kterou vlastně píšu sama o sobě. Nelíbí se mi to hlavně z důvodu, že takový stejný email mohou dostat i moji známí.

Dá se s tím něco dělat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

4x

začali mi též chodit nedávno - na volny.- jeden denně - zablokoval jsem si je , stejně normálně ze svého mailu sobě nic neposílám.

CHodily mi do spamu tak jsem svůj mail dal do blokovaných a je klid. Jinak nic nepomáhalo nic nenalezeno.

an*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale když zablokuji svou vlastní adresu, budou mi chodit normální mejly?

tomas11*

ano zablokujete sebe (příjem ze své adresy ,protože údajně si je posíláte sama) od neblokovaných vše chodí samozřejmě.

hodnocení

3x

neotvírat,mazat.

barbakan*
hodnocení

3x

Já si ce nevím, co je v emailech, kde je odesílatel JÁ, protože je neotvírám a hážu to do spamu a hned do koše.

Tato událost se objeví tak 2* do měsíce. Už jsem se na to někde ptal, ale nedostal jsem vyčerpávající odpověď.

joudic*
hodnocení

3x
Olné milovat! *vtip*
danys*
"Dívka s velkými kozy"
Taky mi to chodí, do spamu :-D

an*
hodnocení

Což o to, padají mi do spamu a za čas se zase sami smažou, ale vadí mi právě to, že jsou rozesílány hromadně. Tedy kdokoliv z mých známých může dostat mejl z mé adresy, kde sama o sobě píšu sprosťárny. To se vážně nedá nijak bránit? Tím, že si je sama zablokuji, nezabráním tomu, aby chodili jiným. A když si tu adresu zablokují ostatní, nedostanou zprávu ani ode mne. Je to tak?

Vy si vážně myslíte, že tyhle maily (ano, taky mi chodí) může soudný příjemce považovat za skutečnou zprávu?

an*
hodnocení

Jedubabičko, doufám že ne. ;) Ale stejně je mi to nepříjemné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]