Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Webové stránky

Od: petr25 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

kamarád mě poprosil jestli bych mu neudělal webovky, jenomže problém je v tom, že jsem nikdy předtim kompletní webovky nedělal. Umím HTML, CSS a základy PHP a JavaScriptu, ale potřeboval bych poradit nějakej dobrej free hosting, jak webovky nahrát na server a taky jak bych měl udělat, kdyby na ty webovky chtěl pravidelně nahrávat nějaký fotky.

Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Udělej to na Webnode, je to jednoduché a dostaneš hotovou stránku. Nepotřebuješ na to ani znalosti programování stačí SEO. Nahrávat fotky tam není problém, ale kdyby to neuměl, můžeš mu to dělat ty za poplatek.

cube456789*
hodnocení

1x

Ahoj, můžeš buď použít webnode - nepotřebuješ HTML, CSS ani JavaScript či PHP.

Anebo použij webhosting WEBZDARMA, je to zcela zdarma, doporučuji. Nahrávání stránek probíhá přes FTP - FileTransferProtocol, nebo tak něco :). Fotky můžeš nahrávat taky přes FTP. FTP se dá dělat ve mnoha programech, nejvíce se mi líbí Total Commander. Zde máš jeden, další a ještě další návod s FTP. Pokud bys potřeboval poraďit, tak napiš. Připmínám že by se hlavní soubor měl jmenovat index.html, viz návody.

Ano, ale webzdarma vyžaduje, aby uživatel stránku naprogramoval, nebo si ji někde stáhl a přizpůsobil. Ohledně toho se ptát spíše na diskuse.jakpsatweb.cz . Jinak programování stránek je pracné a vyžaduje znalost aktuálních technologií, takže staré neaktuální věci, které jsme se učili před deseti, patnácti lety nám jsou k ničemu. Jo a webzdarma fakt nedoporučuju, strašně pomalu se tam nahrávají fotky a vše jede moc pomalu (na ftp). Jestli chce web napsat, ať si zaplatí profi hosting.

cube456789*

Ano, to máš pravdu, ale @petr25 psal že chce poradit nějakej dobrej FREE hosting. Ale pokud neumí nějak EXTRA dobře HTML a CSS, tak je opravdu lepší to dělat přes webnode.

still10k*
hodnocení

1x

Z freehostingů mohu vřele doporučit Endoru. Sám tam provozuji několik webů jak na placeném hostingu (přešel jsem od jiného poskytovatele), tak na freehostingu a nemá to chybu. Podle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších freehostingů u nás v Čechách.

Co se týče hotového webu, tak zkuste s kamarádem projít nějaké šablony, tzv. templates, těm zadarmo se říká free templates. Na netu jsou jjich tuny.

cube456789*
hodnocení

0x

Ale teď jsem zapoměl říct ještě nevýhodu všech free hostingů, webnode, webzdarma... Prostě všech služeb které dělají stránky zdarma - nemůžeš mít adresu typu nejakejmeno.cz nebo nejakejmeno.com apod., ale jen nejakejmeno.nazevposkytovatele.cz, například: lednicky.webnode.cz, nebo lednicky.wz.cz (wz znamená webzdarma) atd...

Chceš říct, že webnode poskytuje připojení domény jen s premiovým účtem? To mě nenapadlo. Pěkná lišárna. Nicméně, stále je to nejjednodušší cesta. To jestli si klient ten hosting chce zaplatit je jeho volba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]