Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kamarád mě poprosil jestli bych mu neudělal webovky, jenomže problém je v tom, že jsem nikdy předtim kompletní webovky nedělal. Umím HTML, CSS a základy PHP a JavaScriptu, ale potřeboval bych poradit nějakej dobrej free hosting, jak webovky nahrát na server a taky jak bych měl udělat, kdyby na ty webovky chtěl pravidelně nahrávat nějaký fotky.
Děkuju
Ahoj, můžeš buď použít webnode - nepotřebuješ HTML, CSS ani JavaScript či PHP.
Anebo použij webhosting WEBZDARMA, je to zcela zdarma, doporučuji. Nahrávání stránek probíhá přes FTP - FileTransferProtocol, nebo tak něco . Fotky můžeš nahrávat taky přes FTP. FTP se dá dělat ve mnoha programech, nejvíce se mi líbí Total Commander. Zde máš jeden, další a ještě další návod s FTP. Pokud bys potřeboval poraďit, tak napiš. Připmínám že by se hlavní soubor měl jmenovat index.html, viz návody.
Ano, ale webzdarma vyžaduje, aby uživatel stránku naprogramoval, nebo si ji někde stáhl a přizpůsobil. Ohledně toho se ptát spíše na diskuse.jakpsatweb.cz . Jinak programování stránek je pracné a vyžaduje znalost aktuálních technologií, takže staré neaktuální věci, které jsme se učili před deseti, patnácti lety nám jsou k ničemu. Jo a webzdarma fakt nedoporučuju, strašně pomalu se tam nahrávají fotky a vše jede moc pomalu (na ftp). Jestli chce web napsat, ať si zaplatí profi hosting.
Ano, to máš pravdu, ale @petr25 psal že chce poradit nějakej dobrej FREE hosting. Ale pokud neumí nějak EXTRA dobře HTML a CSS, tak je opravdu lepší to dělat přes webnode.
Z freehostingů mohu vřele doporučit Endoru. Sám tam provozuji několik webů jak na placeném hostingu (přešel jsem od jiného poskytovatele), tak na freehostingu a nemá to chybu. Podle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších freehostingů u nás v Čechách.
Co se týče hotového webu, tak zkuste s kamarádem projít nějaké šablony, tzv. templates, těm zadarmo se říká free templates. Na netu jsou jjich tuny.
Ale teď jsem zapoměl říct ještě nevýhodu všech free hostingů, webnode, webzdarma... Prostě všech služeb které dělají stránky zdarma - nemůžeš mít adresu typu nejakejmeno.cz nebo nejakejmeno.com apod., ale jen nejakejmeno.nazevposkytovatele.cz, například: lednicky.webnode.cz, nebo lednicky.wz.cz (wz znamená webzdarma) atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.