Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám PC HP 500-301c a chtěl bych si koupit SSD disk, protože s HDD se nedá už vydržet, ale otázka zní zda můžu koupit jakýkoliv? nebo musím dodržet nějaké parametry aby do PC pasoval? Ptám se, protože třeba u procesoru záleží na socketu a u RAM zas na DDR, ale platí to i na SSD disky?
Ta samá otázka platí i při koupi grafické karty zda musím také něco dodržet?
Hezký den
2x
S grafikou je to složitější. Chcete lowend, mainstream nebo top? U těch lepších je třeba mít dostatečně výkonný zdroj prověřené značky a samozřejmě PCI express rozhraní, odpovídající CPU a RAM, aby tyto komponenty nezdržovaly grafiku, případně ji utáhly (zdroj).
2x
ssd disk se k zakladni desce pripojuje podobne jako hdd disk a tak je tedy jedno jaky koupite, zalezi tu tedy jen na velikosti, rychlosti a znacce, pravda, kolega nademnou neopomnel (jako ja) sata3
u graficke karty je pak treba zjistit jaky slot mate v pc, predpokladam ze tam bude pci-e, u vykonnejsich grafik si pak dejte pozor na napajeni ze zdroje, nekdete potrebuji extra napajeni a to ne kazdy zdoj ma, jde to pak nahradit pres ruzne redukce etc... ale muze se vam stat, ze budete it zdroj treba 300w a budete potrebovat 600w ![]()
2x
Jste si jistý tím označením PC? Nemůžu pod tím nic najít. Nemluvíte o něm jako o notebooku, takže předpokládám, že se jedná o stolní desktop.
SSD disků je na trhu velká řada. Není težké se v nich zorientovat, existuje spousta článků jak vybrat ten správný a testů je také mnoho. Jen si dejte pozor, aby to nebyla nějaká stará řada, kupujte novější technologie s novými typy čipů. A jak píší kolegové výše, v PC se SSD připojuje na port SATA, nejlépe SATA II a III. Jeslti váš zdroj nemá napájení pro sata, nezapomeňte si opatřit napájecí redukci molex-sata.
.
Mně se vyplatilo už od začátku svého používání SSD dát na výsledky různých testů, které jsem považoval za důvěryhodné a zůstávám věrný značce Samsung. Aktuálně mám doma v užívání dva tyto v M.2 (desktop a notebook) a jeden tento v portu sata (notebook).
0x
Pod tím označením jsem našel akorád náplně do tiskárny.
V podstatě vás akorád zajímá velikost disku, který chcete připojit. Jelikož SSD mají menší kapacitu, tak s tím se snad nemusíte trápit, ale je dobře že se ptáte.
Děkuji všem za pomoc.
Každopádně jsem se preklik modelem. Zde je odkaz na můj PC support.hp.com/... mám ho teprve 4 roky, ale bral jsem takovou zlatou střední cestu, abych si občas mohl dopřát hru na plné detaily
Každopádně včera jsem otevřel PC a HDD je napojeno na SATA 0 a pak mám další volné sloty, které jsou Pojmenované SATA 1 SATA 2 SATA 3 SATA 4 A SATA 5
všechny kromě SATA 0(HDD) A SATA 2(vypadá to na mechaniku) jsou volné.
SATA 4 A 5 vypadají jediný úplně jinak.
Takže to by mohlo být ono? Mě bohaté stačí SSD disk, grafiku mám, sice už starší, ale nové hry stále rozjedu
Přikládám fotky, které by mohli snad trochu lépe pomoct.
1. HDD a na vrchu doufám místo pro další HDD nebo SSD
2. SATA
3. Zdroj
Ještě jednou děkuju
Mám stejný, jsem s ním spokojen.
pevne-disky.heureka.cz/... - Jak jste mi poslal tento tak ale musím koupit rám když má 2.5 palcu nebo nemusím?
Můžete, ale nemusíte. Pokud ho chcete mít v bedně napevno a nechcete utrácet, stačí ho přilepit izolačkou, nebo ho nějak šprajcnout. U SSD disku nevadí přenos vibrací, on něco snese, když nemá pohyblivé části.
Ale ta redukce na 2.5" moc nestojí, jestli chcete mít v PC pořádek a nenechávat nic náhodě, klidně si ho kupte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.