Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herní noťas a kde ho koupit

Od: daniel789 odpovědí: 9 změna:

Zdravím rozhodl jsem si koupit kvalitnější notebook protože ten můj už mám dlouho a moc už nesplňuje moje požadavky

potřeboval bych nějaký kde rozjedu grafické programy a hry, např.herné noťas by se hodil nějaký do těch 30k.

Chtěl bych se zeptat v jakém specifickém obchodě by se dal koupit za kvalitní cenu protože Euronicsu a CZC už moc nevěřím a přes Alzu se mi to moc objednávat nechce. A jinak jaký by jste mohly doporučit.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A ty ten noťas přenášíš nebo ti jen stále leží na stole? Protože herní noťas je docela nesmysl, ale herní PC už má smysl.

still10k*

Je vidět, že si herní notes viděl jen z vlaku satame. Skutečně přemýšlíš takhle černobíle? Herní notebooky jsou dnes už velmi daleko, jen ty to ignoruješ. Hravě zvládají i 4k a virt. realitu. Hrál jsi někdy ve 4k? Hrál jsi vůbec někdy nějaký graficky náročný titul? Který? Hraješ vůbec, nebo jen papouškuješ, co "chytrého" sis kde přečetl?
Já mám jak herní PC, tak i herní notebook, oba s i7 CoffeeLake. Co máš ty doma pod stolem, že jsi takový herní expert?

still10k*
hodnocení

0x

Také zdravím. Můžu se zeptat, proč jste přestal věřit CZC? Já u nich v průběhu 6ti let koupil už tři herní notesy (Asus RoG) a zatím dobrý. Co se stalo, špatná reklamace, nebo co? Rád bych to věděl, abych s tím mohl počítat, díky :)
Z menších e-shopů můžu doporučit třeba Wizit.cz Mám s ním dobré zkušenosti, kupuji od nich díly na NTB už roky. Majitel je slušný a poctivý chlap, vždy se s ním šlo v pohodě dohodnout. Při nějakém problému buď vrátil peníze, nebo poskytl patřičnou slevu na další nákup. Vždy jsem byl nakonec spokojený.
Např: wizit.eu/...

krtek66

taky by mě zajímalo proč mu nevoní CZC...někdy nejsou sice nejlevnější např. oproti Bohemce nebo Alze...ale když se člověk trefí do akce tak se to vyplatí... většinu času maí docela cenově dostupné spotřební materiály a tak..já od nich naposled bral TV za 50k a dostal jsem k ní PS4 Pro v hodnotě 10k...tak neber to :) kdo ti to jen tak dá

joudic*
hodnocení

0x

v bazaru, ale pokud ho neplanujete nekam tahat (ja hodne cestuju), je to naprosta kravina a kupte si pocitac, jinak osobne mam ultrabook 14,4" se Skylake, 256gb ssd, 12gb ram a gtx 940, strih 4K videa s dvojnasobnym tokem nez Gopro6 (135).. stal me 6900, to je co? ...a ted se podivejte na alzu co koupite za 30k... starou mrdku s procesory stejne starymi jako v bazaru a s integrovanou grafikou.. toz tak bych to shrnul

rizzlah*
hodnocení

0x

Nic jako herní noťas není, jen těžký kus plastu, který slouží jako topení.

Slož si desktop za polovinu ceny herního noťasu ( topení ) , získáš 2-3x větší výkon za polovinu ceny.

TL DR, je to nobrainer a nesmysl.

Můžeš dát 40 000 za kus plastu/hliníku od MSI, ale počítej že v létě máš utrum

a za pár let taktéž, není to investice do budoucna, příspěvky lidí co chtějí herní noťas čtu bohužel denně.

Slož si desktop, pokud chceš notebook na cesty, kancelář, Dell/Lenovo

Pokud chceš hrát hry, slož si desktop.

still10k*

Další :D Ale já souhlasím, že na opravdu pořádné hraní je lepší si ubastlit pořádný PC. Ale zkoušel jste už nějaký opravdu výkonný herní notebook? Mně připadá, že nejvíc tu proti herním notebookům zbrojí pouze lidé, co ho nikdy nevlastnili a o výkonu mají tudíž jen mlhavou představu. Já používám herní notebooky už více jak 7 let, teď už mám čtvrtý v pořadí. Zároveň s tím stavím pro zbytek rodiny i herní desktop a pravidelně ho upgraduji. Takže mám srovnání. Uznávám, že desktop má vyšší výkon, ale na spoustu her co hraji mi úplně stačí RoG notebook.
Zajděte si třeba do Alzy v Praze v Holešovicích, tam má předváděčku MSI. Ukazují tam co dokáže jejich notebook ve virtuální realitě. Běžte tam, zkuste si to a pak pište takové silné závěry ;)
Někteří lidé prostě nechtějí pochopit, jak to jde rychle dopředu.

rizzlah*

cituji Můžeš dát 40 000 za kus plastu/hliníku od MSI, ale počítej že v létě máš utrum
Což o tom, ono to cosi zvládne, MSI, nebo Asus ROG, některé MSI jsou v hliníku, ale pořád dost těžké na cestování

no a zbytek je kus plastu, topení, to chlazení je nedokonalé a nikdy nebude takové jako u desktopu.

Pokud to nechce dotyčný přenášet... tak desktop... pokud chce, tak já má auto.

Protože tahat se s takovou cihlou je nepraktické... v létě ho může utočit a dělat na něm vajíčka.

Ony grafické čipy v notebooku vydrží přeci jen mnohem vyšší teploty než ty desktopové, ale... nevím

Pokud to dotyčný chce přenášet a chce si na tom zahrát nějakou tu hru, tak MSI, hliník...

ae upřímně, pořád to není nijak dobrá investice.

still10k*

Tak logicky jsou těžší. S netbookem, nebo ultrabookem se to v přenosnosti nedá srovnat, to je jasné. Ale zas tak příšerně těžké nejsou. A chlazení mají výborné. Tedy mluvit mohu jen za RoG a kamarádův Alienware, ten prý také dobře chladí. Měl jsem doma 14 dní na zkoušku top MSI a nijak zvlášť nefičel ani v extrémní zátěži a to bylo venku 35.
To o čem mluvíte, jsou nejspíš levné herní řady podřadných výrobců, třeba Acery, ty vysloveně kazí herním řadám jméno. Omeny od HP také nejsou žádný šlágr.
A s tou argumentací co se týče investice bych byl také opatrný. Zdá se, že máte také zkreslené představy. Mám zaběhanou praxi, kupuji v CZC vždy jeden z nejnovějších Asus RoG (většinou se cena pohybuje od 30 do 35k), notebook mám dva roky, pak ho prodám přes Aukro za 20k, přihodím cca 10k a koupím nový. To je zhruba 5 až 7 tisíc na rok. Před pár lety jsem se po půl roce po nákupu za 31k rozhodl pro jiný notebook, tento notebook jsem přes Aukro prodal za 26 a koupil jiný. Zkuste si takhle prodat herní poskládaný PC. Jakmile komponenty vybalíte z krabic a namontujete do bedny, tak okamžitě ztratí čtvrtinu hodnoty. Po roce jsou cca na polovině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]