Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a žádám o rady a názory,
Mám dost velký problém, spíše průser. Nově koupený plotrový canon IPF610 za docela dost peněz se nám podařilo odrovnat během prvního spuštění a nevíme, co dál. Rozhodně to je case pro servisáka, ale než dojede, rád bych zjistil, jestli je to vážné nebo ne.
1. U téhle tiskárny canon IPF 610 je uživatelsky měnitelná odpadní "nádobka" s filcem, ale ten je i v místě pod cartridgema. Pro vyjasnění - zde hlava nechodí s cartridgema, ty jsou staticky vlevo, od nich vedou hadičky. Teď k jádru problému - měnili jsme inkoust, preparovali jsme originální cartridge ... biju se do hlavy! Odřizli jsme cartridgím vrchy (jsou to 90ml bandasky) a znovu je zalepili, naplnili jiným inkoustem CMYK. Ten je OK, kompatibilni.
2. Při prvním spuštění se díky naší úpravě a neutěsněným víkům v cartridgích inkoust nějakým podtlakem či přetlakem při nasávání vcucnul do zmiňovaného filcu pod cartridgema. Jenže všechen - tzn. asi půl litru. Na to ovšem ty vaty (filc) nejsou stavěné. K tomu všemu hadičky k hlavě se naplnily jen z části!
.. cartridge jsme teda utěsnili, inkousty doplnili a pustili vše znovu, ale to jsme ještě netušili, jak jsme to posrali už pri prvním kroku..
3. Přebytek inkoustu ve filcu pod cartridgema, který není přístupný (museli jsme demontovat kryt tiskárny), nějakým způsobem kontaminoval všechny barvy. Do hadiček k hlavě teče v každé z hadiček smíchaný inkoust. Tohle jsme zjistili až dnes - 2 dny po prvním spuštění a lazení ostatních věcí, díky tomu, že se nám nedařilo tisknout věrné barvy.
Stejně jako popisuješ ty ("Mně se takto dostala pigmentová černá na sousední trysky a úplně je odrovnala."), černá se nám dostala všude (i když ne pigmentová mám dojem). Tiskne to, ale na nic - žlutá není žlutá a ostatní barvy jsou taky jinde...
Kdybyste k tomu měli cokoliv, budu rád za povzbuzení.
... díky, Richard.
Asi nepomůžu, možná ´potěším´...
Kdysi jsem řešil něco podobného (nezavinil jsem to, ale to není podstatné) - u tiskárny tisknoucí tuhým voskem borka dala kostku vosku do zásobníku s jinou barvou - naštěstí byly vosky až na barvu totožné, takže nehrozilo zničení trysek, ale bylo potřeba ´spotřebovat´ (pokud si dobře pamatuju) tři další kostky té správné barvy, než se všechen ´špatný´ vosk dostal ven a barva tisku byla zase správná...
Tady - pokud jsou všechny barvy stejné konzistence a nijak spolu nereagují (směs neničí trysky), bude po kompletním vyčištění ´zbytku´ tiskárny potřeba také vytisknout nějaké množství těch správných inkoustů, aby se barvy dostaly na normál...
Třeba poradí někdo od Epsonů nějakou proplachovací léčebnou kůru...
BTW - Pat a Mat jsou mí oblíbenci...
Oprava - do prčic - "Třeba poradí někdo od Canonů", pochopitelně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.