Nejste přihlášen/a.
Pro urcitou neprehlednost a jiz ziskane nektere informace jsem se rozhodl polozit novou otazku. Ma vykon notebooku resp. nektere jeho casti vliv na rychlost zobrazovani stranek a celkove prohlizeni internetu vc. nacitani videi?
Počítač je tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část. To platí o HW i o možnostech připojení k internetu.
Je zbytečné mít disk s rychlostí 6GB/s, když deska zvládá max. rychlost 3GB/s. Přípojení 100MB/s si platíte zbytečně, pokud počítač dokáže stahovat desetinovou rychlostí.
Vše je ale uváděno v "max možných číslech" - tj. skutečnost je třeba zase jen 50% z uváděných limitů...
A kombinace špatného s pomalým je pak na zbláznění :D
lenova Idea... HP pavilion, asus E... - to jsou všechno šunty k užití na právě fotky a brouzdání netem do 2 let užívání...
Zkuste to jinak - úplně od začátku. Napište nám, co od PC potřebujete a jakou částku můžete investovat.
Mít na stole x přenášet po domě x jezdit s NTB na cesty...
Nejvíce užívané programy
Plány do budoucna...
Taktez Vam moc dekuji za odpoved. Mluvil jsem o tom prave se strejdou grafikem, vysvetloval mi k cemu je externi graficka karta u videi a obrazku, ale na tohle mi rikal ze pocitac nema vubec vliv, ze to zalezi hlavne na pripojeni, ale taky rikal ze si neni jistej, ze on je spis na grafiku, tak jsem se radsi zeptal tady, protoze se mi to nejak nezdalo a vidim ze jsem mel pravdu.
Na rychlost zobrazování internetových stránek, má velký vliv velikost RAM. Dnes je MINIMUM 4G. Lepší je 8G RAM.
Ke kolegům jen dodám vlastní zkušenost: jakmile je kapacita HDD naplněna přes 90%, rovněž dochází ke znatelnému zpomalení PC. Když jsem umazal určitý počet stažených filmů, které jsou náročné na paměť, vše se vrátilo do normálních kolejí.
Jj taktez dekuji, na tohle si davam velky pozor a pouzivam spise cloudova uloziste, na disku mam pouze windows a nejnutnejsi programy, ale i tak to zabira pres 40 GB a to mam windows 8.1 a rikam si jestli mi bude stacit na windows 10 128 GB disk, kdyz realne bude mit tak 120 a mel by byt zaplnenej tak max na 80 %, spis na 75, nevim jak moc ty nove windows muzou nabobtnat a jestli se tomu da vubec nejak zamezit. Pujcil jsem si knizku o windows abych se naucil vyuzivat potencial pocitace, nedavno jsem treba objevil na netu prikaz shutdown a zajima mne kolik takovych funkci vlastne pocitace maji, jak se da vlastne vyuzit jejich puvodni vypocetni vykon atd.
128 GB na HDD disku není moc, uvažoval bych navíc o stejném, raději vyšším externím disku, kam bych si ukládal data, o které bych nechtěl přijít (filmy, fotky, hudbu, důležité texty apod.). Nedávno jsem se stal obětí vyděračského viru a přišel o všechna data To jen tak mimochodem, na cloudová uložiště bych raději nespoléhal. Jestli chceš přejít na Win10 (což nedoporučuju), mnohem důležitější je operační paměť RAM, kde bych už byla lepší 8 GB. Čím vyšší Windows, tím vyšší nároky na RAM.
No ja windoes 10 taky rad nemam, nektere veci tamuplne chybi a dost slozite se to ovlada, ale cetl jsem ze nektere nove programy a hry jedou jen na nich, tak nevim, navic vsechny nove notebooky ho uz maji predinstalovany
Dobra. Takze puvodne jsem chtel stolni PC, ale kvuli uspore mista jsem zvolil notebook. Z 99% ho pouzivam doma, takze bych uvital vetsi monitor, ale neni to podminka, nevim jak moc to zvedne cenu a jestli je to rozumne (spotreba, rozliseni atp.), nerozumim tomu. Z 98 % bude lezet na stole nebo na posteli, takze vaha ani vydrz baterie pro me neni limitujici faktor, no a z programu krome prohlizece nepouzivam nic, ani hry, ani multimedia, vse valim pres net, na co pouzivat vlastni uloziste, kdyz muzu pouzit cloud nebo youtube. Nejvic casu v podstate stravim sbiranim informaci, to dokazu na netu sedet i hodiny no a do budoucna by to tak melo i zustat, mozna kdyz me chytne blba tak si stahnu nejakou hru, ale vetsinou me to velice rychle prestane bavit, takze ji zase smazu, treba jako WOT, kde se neda souperit s detmi, ktere si za penize nakoupi vsechno mozne a pak neni mozne je porazit
A cena?
Ale ještě připomínka - právě NTB za to ležení v posteli nebo na jiných látkových místech by vám (mít nožičky) nakopal prdelku.
Jakto? Prehriva se? No cena neni az tak podstatna, ja nerad setrim na nepravych mistech, ale pocital jsem neco okolo 15k plus minus
NTB má velmi omezené větrání, většinou právě na spodní části. Když není na rovné podložce nebo raději ještěna větrací podložce, přehřívá se a velmi to poškozuje jak grafický čip (nebo kartu), tak i procesor. Potkal jsem už snad desítky spálených NTB v okolí u dětí mých známých - právě kvůli sezení v posteli s NTB naklíně - na peřině.
Za 15 tis máte super "herní" počítač se staršími komponentami a monitorem 24" fullHD-4K.
Doporučil bych tedy stolní počítač a k tomu občasnému ležení nebo ukazování fotek nějaký 10" tablet.
Aha tak to jsem vubec nevedel, dekuji za informaci. No tak nejaky drazsi bych si do postele asi nevzal a na tabletu se nejde divat na filmy, ja totiz nemam a ani nechci televizi. Ted se budu stehovat do mensiho bytu a nemuzu si dovolit mit zvlastni stul na pocitac, pocitam s tim ze budu sedet na gauci a notobeeok budu mit na konf. stolku a kdyz budu potrebovat misto tak ho jen zaklapnu a dam pod stul. Puvodne jsem sice taky chtel desktop, ale nemel bych ho kam dat.
Pak se podívejte po zánovním NTB - mrknu se během dne, jestli bude čas...
Pro zaklapávání chce mít hliníkové tělo, RAM minimálně 6GB, ideálně SSD disk nad 240GB. - to je základ.
I když jsem byl proti asusu, manželce jsem k její spokojenosti pořídil právě ASUS X550VB. Jenom jsem dokoupil SSD a přihodil 4GB ramky - původní konfigurace alza.cz/... Taky jsem koupil novou baterku po cca roce našeho užívání - z obchodu za 850,-.
Tj. bazarový kus 3500,-, servis -výměna větráčku 850,- SSD 240GB za 2300,- ramka 4GB za 800,- vše v akci či výprodej...
Celkově tedy za 7500 s chladící podložkou pod NTB - to dnes (po dvou letech od mé koupě) vidím na bazarech za stejnou částku, jenom bez toho SSD ... takže pořád jsem o 2000,- "dražší"pro případný prodej.
z těch nabídek - třeba pc.bazos.cz/... vypadá dobře za tu cenu
hledal bych podobný... jen chcete větší ... toto je 15,6"
třeba pc.bazos.cz/...
HP probook jsou většinou ještě menších rozměrů...
Jo aha, ja myslel ze mate nejake specialni zdroje, tak pres bazos nebo repas uz bych nikdy nekoupil, je to velky risk a s nikym se pak nedomluvite kdyz se s tim neco stane, mluvim z vlastni zkusenosti, lidi sou zli a jen premysli jak koho podelat
To máte pravdu... já zdroj nemám, ale 2x jsem koupil dobře, jednou špatně (a na štěstí mi vrátili peníze). Jeden NTB jsem měl od spolupracovníka, který kupoval lepší a nevěděl, kde a jak prodat.
Právě těch inzerátů je tolik... nikdo to nechce. Proto se dá z ceny uhádat třeba 30% nižší částka... ovšem je to prostě risk.
Repasované bych nekupoval - to už radši z inzerátu za polovic a onen "repase" si udělám sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.