Nejste přihlášen/a.
Udělejte test trysek a výsledek naskenujte a ukažte nám ho, pak se můžeme bavit o tom v čem je chyba.
Vypadá to na tiskovou hlavu. Na inkoustovce je nutno aspoň jednou za týden něco vytisknout, jinak hrozí nebezpečí zasychání tiskové hlavy. Někdy se to dá několikerým spuštěním čištění zachránit, ale už se mi před lety stalo, že perfektní tiskárnu Canon, jsem musel bohužel vyměnit za novou, protože jsem tiskovou hlavu nesehnal a v servisu mě řekli, že hlavu mají, ale stojí skoro jako celá tiskárna. Tak to dnes chodí. Levné přístroje, ale drahé náhradní díly. Od té doby si to hlídám.
Sice to není ani z jednoho obrázku dobře viditelné, ale doporučil bych zkusit vyndat inkousty, pak hlavu. Na hlavě otřít stranu trysek. Vypadá to, že je znečištěn povrch hlavy a to pak některé trysky prskají inkoust uplně bokem a pak dochází k rozmazanému tisku.
To že je povrch trysek znečištěn má ale nějakou příčinu, nejspíš je inkoustem zapatlaná čistící jednotka. Ta se skládá mimo jiné ze stírátka, které jednou za čas hlavu otře.
Zkuste nejdřív otřít hlavu papírovým kapesníkem a pokud se tisk zlepší, budeme pokračovat dál...
Myslím, že se vám to ručně nepodaří, možná zkusit servis, jestli by do toho měli chuť, ale asi vás přesvědčí, že to nejde. Kšeft je kšeft.
ferax:
já už řešil horší závady na tiskárnách a rozmazaný tisk není opravdu nic jiného, než špinavá hlava na povrchu, trysky netryskají, ale "rozprašují".
To že je hlava špinavá na povrchu trysek, může způsobit i přílišná dodávka inkoustu. Vyndejte velkou černou cartridge, nekape z ní inkoust samovolně?
Je fakt, že servis je zbytečná ztráta času.
V tom případě doporučuji zaměřit se na čistící jednotku, jsou tam dva gumové obdélníčky, které se přitiskávají k zaparkované hlavě a odsávají inkoust, tím pročišťují trysky, v nich je vložen porézní plast, ten lze jednoduše vyjmout, propláchnout pod tekoucí vodou a vrátit zpět. Nad obdélníčky jsou stěrače z průhledného měkkého plastu, ty je dobré také otřít. Nová čistící jednotka vypadá jako na obrázku, nachází se úplně vpravo na konci dráhy tiskové hlavy:
Ještě bych zkusil znovu vyjmout hlavu a ponořit jí do asi 1cm hladinky horké vody tak na hodinku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.