Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to routrem?

Od: miji odpovědí: 3 změna:

Používala jsem 8let notebook zn.Toshiba přes wifi,v létě i na zahradě u domu v altánku.Letos odešel,koupila jsem notebook HP a routr zůstal původní. Vezmu si notebook jen do vedlejšího pokoje,baterie je nabita na 100% a nemám tam žádne spojení a na zahradě už ani náhodou a na tom na minulem notebooku jsem přes skype v létě poklábosila s kamarádkou každý den ze zahrady.Co mám špatně...slabý příjem nebo co je toho příčina?pokud je zapojen do sítě, vše je v pořádku.Popsala jsem ten problém hodně laicky,ve svém věku to lépe neumim a pokud mi někdo z vás poradi prosím ne moc odborně.Děkují

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

WiFi na notebooku máte zapnutou a heslo nastavené správně? WiFi síť určitě funguje? Rozsah sítě zjistíte jak přes vhodnou aplikaci pro mobilní telefon, tak přes samotný notebook..

"Pokud je zapojen do sítě"..to znamená, pokud je napjen přes síťový kabel?

Možná jen nemáte u nového notebooku zapnutou WiFi (někdy je to relativně "těžkopádné"..), nebo nemáte zadané heslo..Bude to nějaká prkotina.

hm*
hodnocení

2x

> "Pokud je zapojen do sítě, vše je v pořádku."
Kdo je zapojen do sítě? Notebook? Do jaké sítě? Elektrické, nebo myslíš drátem spojený s routerem?

Jestli je to tak, že notebook napájený z nabíječky komunikuje správně, ale na baterku vůbec, není chyba v routeru, ale v nastavení režimu provozu na baterku (asi vypne wifi). Je potřeba ho přenastavit, aby wifi nevypínal.

vernon
hodnocení

2x
Slabý příjem wifi na notebooku. Možná používáš pásmo 5GHz, starý noťas používal pásmo 2,4GHz, které má větší dosah. Určitě za to ale nemůže router.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]