Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Několik otázek o rychlosti reakce PC

Od: micka* odpovědí: 5 změna:

Na počítači se mi někdy staly zvláštní věci. Musím je sem vypsat.

V levém rohu obrazovky mi vyjela nějaká nabídka od Avira. Chtěla jsem ji zavřít,ale nešlo to. Ta nabídka pak zmizela sama. Nevíte,co to znamenalo?

Když jsem si otevřela soubor s hudbou v přehrávači VLC Media Player,chvilku trvalo,než se písnička spustila. Pak se ta písnička pustila a funguje to. A taky se mi stalo,že znění hudby znělo,jako kdyby se to zaseklo. Několikrát se mi taky stalo,že se VLC Media Player zasekl a musela jsem ho zavřít,pak fungoval normálně.

Když jsem otevřela soubor ve formátu Microsoft Word,chvíli to trvalo,než se to načetlo a stalo se mi ještě to,že když jsem ten soubor zavírala,tak to taky trvalo,než se zavřel.

Mohl by někdo být tak hodný a napsat mi,co tohle všechno znamená? Je můj počítač v pořádku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Avira je antivirový program. "Nějaká nabídka" je sdělení k ničemu. Je třeba uvést konkrétně, nejlépe sem vlož screen té "nabidky".

Vše ostatní neumím okomentovat bez znalosti HW počítače. Jinak se chová PC s i7, 16GB RAM a SSD a jinak se chová PC se starým Pentiem, 2GB RAM a starým HDD s 5400ot/min.

Pro začátek by neškodilo sem vložit screen z programu Crystal Disk Info (stáhneš např. ze slunecnice.cz), program provede základní kontrolů stavu všech HDD. Může to mít na svědomí počínající odchod HDD.

doplněno 11.07.18 11:52:

@micka: Mohla. Ale jelikož netuším nic nejen o tvém HW, ale ani o operačním systému a něco víc o té aktualizaci, opět nevím, co ti na to říci. Je docela možné, že se to po pár restartech usadí.

Máš W7 nabo W8.1 nebo W10? V jaké verzi? Zmáčkni dohromady Win + R, pak do řádku s kurzorem napiš "winver" (bez uvozovek) a vyjede ti okno s názvem OS a jeho verzí (tzv. "build")

micka*
hodnocení

Před několika minutami se mi na PC udělala aktualizace,která proběhla úspěšně. Nebylo to náhodou kvůli té aktualizaci?

Rychlost PC závisí na střevech počítače (HW), stálosti a rychlosti připojení k internetu a programech (SW) a jejich nastavení. Ve Vámi uvedeném případu byl s nejvyšší pravděpodobností problém ve velké aktualizaci operačního systému. Doporučím ale sehnat někoho šikovného z okolí a alespoň jednou za půl roku počítač pročistit a aktualizovat všechen SW.

111®
hodnocení

0x

pokud to již jede OK tak asi bylo

micka*
hodnocení

111: Už to je OK. Takže to asi bylo kvůli tomu,že se to připravovalo na tu aktualizaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]