Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intel 8255x Based pci Ethernet adapter 10/100

Od: baby205* odpovědí: 18 změna:

Prosim o radu.Koupil jsem stary pocitac za 500kc.je to Pentium 3 600Mhz .Mam jeden problem chtel

sem tam win xp tak sem ho tam nainstaloval a dal tam veskere ovladace kere sem nasel as na jeden.

Je tam sitovka (Intel 8255x Based pci Ethernet adapter 10/100)ale nemuzu nikde najit ovladace pro win xp.

Vsude jen na win 2000 a win 98.Prosim poradte kde je sezenu.*modla* Predem dekuji za odpoved.

doplněno 28.12.08 13:43:

nevim mozna jsem blbej ale nejde mi to stahnout prvni mirror mne odkaze na win.update a druhy na stranky dell a tam to nenajdu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

soft32.com/...

Nicméně by ovladače z 2k mohly běhat i v xp :)

baby205*
hodnocení

nevim mozna jsem blbej ale nejde mi to stahnout prvni mirror mne odkaze na win.update a druhy na stranky dell a tam to nenajdu.

No na stranku intelu kdyz uz :) Hele tak jinak, je to samotna karta nebo integrovana na desce, predpokladam ze na desce, tak mi rekni co je to presne za zakladni desku- oznaceni a najdem to primo pro tu desku

baby205*
hodnocení

Promin ale moc ti toho asi nereknu.Projel sem to everestem a jedine co mi to tam napsalo jen nazev DELL OPTIPLEX GX1 600L+ to ti asi moc nepomuze.Jeste ti poslu odkaz kde je ten pocitac treba tam neco vyctes jo a diky:) support.euro.dell.com/...

search.euro.dell.com/...

Tam si najdi cokoliv, druhá možnost je tady zadat service tag (najdeš ho nejspíše na boku pc) a podle toho se ti také vyhledají ovladače pro tvoje pc, výhodou je že jich nebudou taková kvanta

baby205*
hodnocení

Jo tam sem sice nejake ovladace na sitovko nasel ale nejdou pod xp.Tak to asi nikde nenajdem.

Nu zkus ty pod win2k, často jsou stejný.

baby205*
hodnocení

Tak jsem to skusil a ten ovladac se nainstaloval.Ale net porad nebezi.Ukazuje mi to ze je pripojeno ale nic se nezobrazuje.Dal jsem tam sve adresy ip a stejne to nejde ptam se proc nevis?

Jaké dvě IP adresy? Podle mě to máš špatně, 2 adresy je málo- IP, maska, brána, dns

baby205*
hodnocení

mam tam adresu ip,masku podsite,vychozi branu+dns je to zmeho pocitace ale kdyz to napisi do toho stareho tak to ukazuje ze je pripojeno ale furt se nenacitaji stranky tak fakt nevim.

Po masku podsítě je to jasné, zbytek nechápu, bránu a dns máš nastaveno jak? Musíš to mít buď adresu od isp (poskytovatel) a nebo je to adresa routeru...nenačítají stránky je taky širokej pojem a do čeho starého to taky nevim

baby205*
hodnocení

Proste to co mam napsane ve svem pc tak sem opsal i do toho stareho pocitace.vypojil sem kabel z meho pc a zapojil do toho stareho pc.Jenze porad to nejede a nevim proc.kdyz sem to zapojoval do kamaradova notebooku tak internet jel v poho. tady v tom starem pc to proste nemohu sprovoznit.

start, spustit, cmd, napsat ipconfig /all a dát to sem, v tom samém okně dej ping www.seznam.cz

Co firewall? Nezablokoval sis to? Opravdu jede ta síťovka? Nic ti to nenapsalo?

baby205*
hodnocení

C:Documents and SettingsOndra>ipconfig/all
Konfigurace protokolu IP systému Windows
Název hostitele . . . . . . . . . : ondrej-9ztl1xue
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Intel 8255x-based PCI Ethernet Adapt
er (10/100)
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-A0-C9-0F-A7-BC
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 88.83.168.167
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.128
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 88.83.168.129
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 88.83.168.3
88.83.168.4

C:Documents and SettingsOndra>ping www.seznam.cz
Příkaz PING na www.seznam.cz [77.75.76.3] s délkou 32 bajtů:
Odpověď od 88.83.168.129: Cílový hostitel není dostupný.
Statistika ping pro 77.75.76.3:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Průměr = 0ms

Hele a na původnim počítači ti to při tom samém nastavení jde? Když si všimneš pingu tak ti to vrací brána...

baby205*
hodnocení

jo tam mi to jede bez problemu jinak bych ti nepsal.Ja fakt uz nevim co s tim.*sok*

hmmm, nema to isp nastavene podle MAC adresy sitovky? Treba to drive nemel kdyz jsi pripojoval jiny notas a ted to ma takto blokovane... Ty nemas zadny svuj router ani jine zarizeni? Mas jen privedeny kabel odnekud?

baby205*
hodnocení

Hele uz se tim netrap ja na to prdim.Dekuji ti za pomoc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]