Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD v ntb se neustále vypíná a zapíná

Od: junkers* odpovědí: 5 změna:

Mám ntb s win10 256ssd a 1T WD hdd.

Ten hdd se při každém přístupu zapne a po několika vteřinách! zas vypne. *zed*

Hrozně to zpomaluje práci s ntb. V power managementu mám samozřejmě nastaveno nevypínat - ani na baterii, ani na síť.

Řešil jste to někdy někdo? A jak?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

4x

Jaký přesně to máte hardisk? Může ho vypínat i jeho vlastní firmware. Tohle dělají ty bláznivé "zelené" hardisky a všechny co se snaží být "eko". Nebo i některé hardisky určené pro NAS, má to jakoby šetřit energie i životnost. A ono to tak většinou funguje, pokud se ale takový disk nedostane na PC se zabedněným Windows10, který si dělá co chce.
Zkuste stáhnout z webu výrobce disku nějakou utilitku na správu hardisku a v něm nastavit trvalé vypnutí APM.
Jdnorázově to lze přepnout i v Crystal Disk Info, ale tohle nastavení se po restartu systému zase vynuluje, takže bys e to muselo dělat pokaždé znovu.

junkers*

still10k: dík - vyřešeno. Crystal Disk Info to vypnul, nevadí mi dělat to pak znovu, protože ntb mívám puštěný celý den, prostě to každý den obnovím. *palec2*

hodnocení

0x

zkuste CHKDSK - ale dost pravděpodobně odešel disk, resp. je na cestě do křemíkového nebe

doplněno 08.07.18 20:47: No nevím. Tak zkuste CCleaner, adwcleaner, malwarebytes.
junkers*

Disk je 100%, spíš to bude problém nějakého jeho vnitřního "power managementu", ale nwm, jak na něj. :)

veronica
hodnocení

0x

Mám stejný problém, zřejmě "vychytávka" od Windejsi. Snad jedině počkat na další aktualizaci, nebo nainstalovat jiný ovladač. Ale jak, když mám na něm celý systém...*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]