Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux instalace nejde internet

Od: mysatko odpovědí: 5 změna:

Ahoj, zkusil jsem si nainstalovat linux, už mě windows štvou úplně megamálně. Konkrétně Xubuntu 16.04 a vůbec netuším jak tady mám nainstalovat další software, může mi někdo poradit? Když otevřu SOFTWARE, tak mi to ukazuje pouze aplikace co jsou již v systému, jiné ne.

A ještě probémy s internetem, v prohlížeči normálně jede, ale když dám aktualizovat software, tak ukazuje, ať prověřím připojení. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste si otevřít z nabídky (něco jako Start v OS Windows) Emulátor terminálu a zapište tam slovo Synaptic + Enter - zřejmě to napíše, jestli ho chcete instalovat, tak zadáte, že ano. Po instalaci Synapticu (bude v nabídce) už máte možnost instalovat "milión" aplikací. Zdravím!

doplněno 06.07.18 16:54:

Na to přijdete hned - OS Linux je o učení. Doporučuji Krusader (manažer souborů), GIMP (grafický editor), VLC Media Player (přehrávač), Chromium (browser), Okular (na PDF soubory), K3b (vypalovací program).

mysatko
hodnocení

Díky, to se mi nainstalovat podařilo, teď se s tím ještě naučit.

michal348*
hodnocení

0x

Software se dá instalovat buď package managerem přes terminál (apt)(používám já) nebo přes (mělo by se to jmenovat) software center kde je všechno graficky jen vyberete co chcete a dáte nainstalovat

mnělo by být k nalezení ve hlavním menu a mnělo by vypadat nějak takhle (xubuntu nepoužívám) i.stack.imgur.com/...

mysatko
hodnocení

Software center co ukazujete zde bohužel nemám. Je tam jen ten SOFTWARE jak jsem již psal, a ten právě ukazuje, jen již nainstalované aplikace v jednotlivých kategoriích ale nové již neukáže.

Linux instalace nejde internet
ben®

Ubuntu Software Center v Xubuntu není - je tam ten Software, který není nutný. Používejte raději Synaptic, který je společný pro Ubuntu i Xubuntu a je tam snad vše potřebné, resp. je tam více, než v Software.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]