Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem nový modem-router adsl,když připojím jeden z počítačů XP, tak na modem-routeru začnou blikat všechny kontrolky,když tenhle odpojím a připojím druhý XP,tak ten běží bez problému,když vratím starý modem-router,tak běží oba počítače bez problemů.
Prosím o pomoc.
Předem díky!
nainstalovat ovladače k routeru? běží přes LAN nebo přes USB? Jakého máte poskytovatele internetu? Má router něco jako html diagnostiku? Značka, typ routeru?
Nevím jaké ovladače?Běží přes LAN.O2adslM8.Jak zjistím html diagnostiku?Značka routeru Edimax AR-7084GB.
Jinak díky za pomoc!
mám router od asusu a když zadám do prohlížeče IP routeru tak mám přístup k nastavení. Jinak pokud tedy jede přes LAN, tak zkontrolujte IP na tom počítači co nejde. Pokud nastavujete IP adresu i DHCP server automaticky, tak jestli je to tam tak zaškrtnuto, či zkontrolovat ruční nastavení IP podle prvního počítače. A co koukám tak na ten router, tak ještě ADSL přípojka ze splitteru by měla být připojena do WAN zásuvky a počítače do normálních LAN zásuvek.
Jak zjistím IP adresu?Když ten počítač přípojím k routru přes LAN,tak mi MÍSTNÍ SÍT hlasí SÍTOVÍ KABEL PŘIPOJEN a za pět sekund SÍTOVÍ KABEL ODPOJEN a to se opakuje dokola dokavad´ ho neodpojím od sítě.Ze splitru mi to jde do WAN a počítač mám zapojený na LAN.Do nastavení routru mám přístup, ale nevím co bych tam měl změnit,je to všechno v ENG. jazyce.
Doufám že moc neotravuji.
Zatím díky
Start>ovládáácí panely>síťová připojení>a tam vaše připojení k lanu.
Pravym, vlastnosti, klikněte na protokol TCP/IP klikněte na vlastnosti a porovnejte hodnoty na obou počítačích
doplněno 27.12.08 20:37:a ještě bych zkusil jiný kabel
Protokol TCP/IP nastaveno na automaticky.Ten sitoví kabel jsem už zkoušel vyměnit bez úspěchu.Mě se zdá, když ho připojím tak ten router zkratuji,protože potom nejde ani ten druhý.
jsem v koncích díky za rady.
No asi takhle, edimax je šmejd, je to lowend a když dělá takovej bordel tak můžeš zkusit upgrade firmwaru a jinak bych ho vyreklamoval
doplněno 27.12.08 21:57:P.S. proč jsi měnil router? A který jsi měl původně? - jen zvědavost
pokud to daj na dobropis tak doporučuji pořídit si D-link... dle mého názoru jedny z nejkvalitnějších při ohledu na cenu
No obecně špatný neni,ale třeba na zyxel opravdu nemá. Teď mam P660HW a neni špatný, bohužel ale občas u mě nestíhá (zaseká se a zrestaruje, naštěstí opravdu málokdy, teď dlouho klid, asi mu nedávám takovej záhul), ale stability Drayteku 2500we opravdu nedosahuje, nicméně pro 99% domácích uživatelů je to dobrá volba
Chtěl jsem wifi router a ten starý je od O2 WELL PTI-845 a občas nefunguje musím ho restartovat.
Asi ho pujdu zítra vratit.
Díky za rady.
Nedělej si velkou naději, O2 stejně těch "osm" neudělá. Každou chvíli spadne na 1-2 minuty. Častý restart je zbytečný, stačí tak za 1-2 týdny, vytáhnout kabely, udělat restart. Pak to zase trochu jede ...
Můžeš mi říci o čem mluvíš? ADSL ti jede hlavně podle vzálenosti od ústřeny, krom toho zrovna u O2 je max 16 ne 8 o kterých mluvíš. Co spadne na 1-2 minuty? Dále tazatel řiká že se mu router zasekává tak má být týden bez netu? Nebo jak to mam pochopit? Pokud je router kvalitní tak se nemusí restartovat vůbec, dobře domácnosti jiná cenová kategorie, OK, ale i tak restart více jak 1x do měsíce je divný a je vidět kvalita routeru
... nevadí, mám "8" a vyždímu z toho 6,4 - max. 7, což souvisí s tou vzdáleností. To spadnutí je různé - prostě shasne kontrolka DSL a PPP - tak si dám jedno, nebo dvě kolečka "Solitare" a vono se to rozjede. Nespadne to když něco dělám, ale někdy při přechodu z jednoho serveru na druhý, tedy něco jako když ho nemůže najít a vybodne se na to... kontrolky zhasnou ... za chvíli, do 1 mínuty i více se rozsvítí a jedu dál. Když je to hustý, tak dám reset.
No jo tak to řeš na hotline, nevim co máš za router, buď neni na adsl2 a nebo jsi moc daleko a pomohlo by snížení rychlosti. čus
P.S. mě to nedělá
Asi jsem na to přišel dělá to SP3, protože včera jsem ten počítač co na ten router běžel aktualizoval z SP2 na SP3 a ted už stím routrem také neběží,chtěl jsem vrátit SP2 ,ale nevím jak na to.
Prosím poradte.Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.