Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hláška při odebírání Hard disku z počítače

Od: micka* odpovědí: 7 změna:

Mám extérní Hard Disk. Dala jsem si na něj nějaké složky z počítače. Ale když jsem si to kontrolovala a chtěla odebrat hardware,tak se mi tam nejprve objevila hláška "Nastal problém s odebíráním hardwaru." Chvíli jsem počkala a pak se ten hardware odebral úplně normálně. Pak jsem ten Hard Disk zkontrolovala ještě jednou. Odebírání napodruhé bylo normální a všechny složky,které jsem si tam dala,tam zůstaly.

Nevíte,co znamenala ta hláška? Zůstane mi na tom Hard Disku všechno,neztratí se mi z něj nic? Je tohle u Hard Disků normální?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já myslím, že jen "něco" z toho ext. HDD ještě zůstalo v RAM a až po uvolnění z paměti to odhlášení OS dokončil (možná se dokončovalo kopírování souborů apod.). Snad už to bude vše OK. Zdravím!

doplněno 30.06.18 14:07:

micka - já to také nevím přesně a bude to, jak píše @jmlc níže, Zkrátka, něco se ještě dokončuje a ext. HDD není ještě připraven k odebrání. Mně se např. stávalo, že po připojení ext. HDD pod OS Windows se tam vytvořila složka Koš a složky pro Obnovení systému - a potom to nešlo odebrat vůbec (tak jsem potom ext. HDD připojoval pod OS Linux, kde nebyl tento problém). Pokud se Vám tento problém bude opakovat, tak nechte ext. HDD připojený až do vypnutí PC (i když i to vytažení "natvrdo" by měl vydržet).

On ext. HDD vydrží hrubší zacházení, ale flashka se při vytažení "natvrdo" může poškodit.

micka*
hodnocení

ben: Nebylo to tím,že počítač ještě nebyl připraven? Vše už bylo dokončeno. Nebo jsem to chtěla odebrat příliš brzy?

micka*
hodnocení

ben: Mohl bys mi prosím odpovědět na tu otázku? Na tu otázku,kterou jsem ti napsala pod tvou odpověď.

hodnocení

0x

Občas se mi stane to samé s tím rozdílem, že disk "nejde odebrat" třeba několik desítek minut. Obvykle ho tak po 3. pokusu odeberu "natvrdo" a ještě se mi nestalo, že by došlo k poškození souborů na disku.

Je to pravděpodobně tím, že nějaká aplikace na pozadí je "přisátá" na tom disku. Antivirové a protimalwarové a podobné programy nic nenacházejí.

doplněno 30.06.18 12:34:

@jmlc: Souhlasím, je to bezpečný způsob, jen trochu pomalejší. Občas ho také používám.

už se mi stalo, že při vytáhnutí "natvrdo" mi odešla fleška... takže při takovém problému prostě dám počítač vypnout - on se vypne i ten vzájemný vztah k flešce a tím vyjmutím ve vypnutém stavu nepoškodím disk...

hodnocení

0x

@micko - občas i při vypínání počítače napíše systém "počkejte, nevypínejte, ukončují se programy na pozadí"... Ono to může být opticky přetáhnuto, ale komunikace mezi PC a externím diskem stále probíhá. Někdy třeba máte otevřenou složku na počítači, někdy programy spravující HW a SW provádí čištění, údržbu atd.

Nikdo tu nemůže vědět, co dělá vaše PC a vaše ruka - nejsme na místě. To jsou jen odhady a doporučení, jak předejít větším problémům.

hodnocení

0x

Je to normální, počítač si ještě potřebuje dořešit nějakou činost na pozadí.

Je nutné uzavřít všechny programy, které s daty na disku zrovna pracují, i když na to nevypadají. Například všemožné správce souborů (Průzkumník, Total Commander) a prohlížeče. Většinou stačí chvíli počkat, ale už se mi stalo, že jsem musel PC zrestartovat. Násilím bych to neodpojoval, může (ale nemusí) dojít k nenávratnému poškození některých souborů, v horším případě i zaváděcích sektorů HD.

Mně to ve WIN 7 dává tuhle hlášku.

Hláška při odebírání Hard disku z počítače

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]