Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Prosím o názory. Jedná se o normální domácí PC, žádná divočina
Plotnový disk a bednu kupovat netřeba, jsou k dispozici
Díky
Dobrý den, kompatibilitu tam vidím a řekl bych, že na "domácí žvýkání" to je až zbytečně moc (ale já jsem skromný). Postrádám v tom seznamu DVD vypalovačku (budete ji potřebovat pro instalaci OS z DVD). Tak, snad dobrá volba. Zdravím!
P.S. U SSD disku bych dal přednost firmě Crucial, ale to už je jen můj názor.
ernie - já jsem si to myslel, že nějaká mechanika se doma vždy najde . Podívejte se na ten SSD disk od Crucial - v jednom testu byl první, tak asi to nebude špatný disk (i když jinak tu firmu neznám).
Pouze jedna vítka - místo 2x4GB modulů bych vzal jeden 8GB... pokud budete chtít časem zlepšovat, nebude problém pouze přikoupit jeden modul RAM. Menší moduly můžou zrychlit PC max. o 10%...
A ty SSD jsou najednou strašně levný... no že já to skládal na podzim
Jako multimediálné pc dobré. Ale pokud se budou hrát i hry, tak bych si připlatil za lepší grafiku. Tohle je na samé hraně použitelnosti.
Kupoval jsem SSD před pár měsíci a koukám, že to fakt šlo dolu.
a není tedy ta grafika zbytečná? Deska má vývody dostačující a procesor má integrovanou grafiku... to musí stačit ne?
Tak proč kupujete grafickou kartu,pro používání jako zobrazovače stačí ta v procesoru.
dokonce si na ní zahrajete slabší hry
Integrovaná grafická karta Intel UHD Graphics 630
koukám, než jsem to nadatloval tak už vám odpověděl předemnou
A teť budu asi ukamenován, ale já win 10 koupil na aukru za 250kč
a co ušetříte dejte do ramek
nebudete... já koupil poslední W10 za 175,-Kč - na faktuře je uvedeno ič a iniciály prodejce FOP, číslo licence a moje údaje jako odběratele - nevidím důvod, proč by tato licence měla být považována za nějakou krádež...
V popisku procesoru píšou že i3 8100 poběží na deskách s čipovou sadou z370 ale ta deska má b360 níže je kopie popisu.
Platforma Intel Coffee Lake uvnitř obsahuje poměrně dost změn, tak se Intel rozhodl k poměrně neobvyklému kroku. I když tento procesor využívá dobře známý socket 1151, tak bude potřeba pořídit novou základní desku. Konkrétně některý model s čipovou sadou Intel Z370.
Celkem funkční výběr, lze to takto složit.
Za sebe bych spíše vzal M.2 formát SSD disku. A grafiku tuto. Je jen o pár set dražší, ale nárůst výkonu je téměř dvojnásobný. Kombinace i3-8100+1050Ti je vyvážená, po světě oblíbená a je dobře recenzována. Grafický výkon se může hodit např. při přehrávání HEVC.
to bbbb: chipset Intel B360 podporuje procesor i3-8100. Tahle informace o chipsetu Z370 na Alze je zastaralá, pochází z doby, kdy byl pro Coffee Lake na trhu jen jediný chipset podporující tuto architekturu. Lidé se totiž snažili cpát procesory 8th.gen do desek pro 7th.gen se stejnou paticí a pak se divili proč jim to nejde, chipset je nepodporoval.
to juraja: Ano to je pěkná sestava. Oceňuji výběr zdroje, ten je za ty peníze asi to nejlepší, co lze koupit.
Systém se po pravdě dá pořídit levněji než za 2,5k ale pokud na krabici někdo trvá, nikdy mu to nevymlouvám. Je to přeci jen "nejlegálnější" způsob.
No mi se tu dohadujem, jakou sestavu si má pořídit a ani nevíme jakou má tazatel
PC bednu
když si vybral desku micro ATX
a já doporučil ATX
Tak desek je už na trhu k dispozici celkem dost, přizpůsobit výběr skříni není problém. Např. zajímavou mATX desku zrecenzoval Adys na pc-helpu: pc-help.cnews.cz/...
Sice nemá M.2 a USB-C, ale nenáročnému uživateli by pro běžné domácí PC mohla stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.