Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké brýle na monitor, kolik D?

Od: skolak* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Ptám se, jestli máte jiné dioptrie na počítač a jiné na čtení knížky. Já ano, jenomže pak mám malá písmenka v nativním rozlišení monitoru. A ještě, do jaké blízkosti obecně máte ještě rozostřeno a odkud už to považujete za dívání se do dálky? Nenosíte li brýle i na dálku, jen na blízko. Děkuji velmi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je těžké jednoznačně odpovědět. Používám brýle na čtení, ale zrovna teď čtu knížku, která má malá písmenka a potřeboval bych brýle silnější. Stejné je to u PC. Záleží na velikosti monitoru, rozlišení (velikosti písma) a vzdálenosti očí od monitoru. Za podstatný rozdíl bych považoval u PC brýle s filtrem, i když v dnešní době používání LCD panelů už to není zdaleka tak hrozné, jako u CRT monitorů.

Jinak používám brýle na blízko v rozmezí 1 - 2D podle momentální potřeby.

hodnocení

0x

Já mám oční doktorkou předepsané brýle na čtení. Podle nich mi v optice udělali brýle k pořítači. Kniha je blíž a monitor dále. A kyž se zmýlím a vezmu si ty nepravé brýle, ihned to poznám. ;)

hodnocení

0x

Já na monitor používám 3D a na čtení či práci kde je více detailů 3,5-4D. Mám Několik brýlí a i v práci je kombinuju. Nemluvím o tom, že mám i brýle na dálku, ale ty používám jen k řízení, zejména večer a ty mají -2D

bryle
hodnocení

0x

Na čtení 2,25 D a PC 1,5 D.

hodnocení

0x

K PC mám nejstarší brýle s asi půl dipoptriemi kdežto na čtení již potřebuji 2.

hodnocení

0x

Já používám na čtení velikost brýlí 2 a na monitor 1,5. Monitor mám 22´´ a nastavení je automatické. Od monitoru sedím asi třičtvrtě metru +-.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]