Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat, zda se podle vás vyplatí následující sestavu Upgradovat:
Mateřská deska: Gigabyte GA-970A-DS3 (Cpu socket AM3 )(Bios F4); Cpu: AMD Phenom II X4 965 @3.40Ghz; Gpu: AMD RX 460 4Gb (původně GTX 650 (1gb) ale tu amd grafiku jsem dostal zadarmo tak proč nevyměnit); RAM: 12Gb DDR3;
Jediné co bych chtěl měnit je Cpu, abych si mohl zahrát Far Cry 5 chtěl bych nějaké nad AMD FX-6300 konkrétně:
kdyby bylo potřeba tady je seznam kompatibilních cpu s mateřskou deskou :
Sice bych musel aktualizovat bios (což sem nikdy nedělal) ale vzhledem k tomu že deska má dualbios tak se toho zas tak nebojím
Tak s touhle upgradovanou sestavou s Far Cry 5 snad zahrajete na nízké detaily, tedy žádný zázrak.
Zda se vám to vyplatí nechávám na vašem posouzení.
@jmlc: S tím Intelem bych byl opatrný. Dneska už je na "forhontě"AMD s Ryzenem a jeho následovníky. Doporučuji k přečtení tohle a až do konce
Bios se dá nahrát ... nemá vliv. AMD bych asi nechtěl, nicméně měl jsem právě tuto desku a AMD X3 455. Sestava jako taková by měla být dostatečná pro běžný kancelářský pc. S tou grafikou ve slabším rozlišení si zahrajete i ty hry.
Aktualizace BIOSu je velmi lehká, návodů jsou mraky.
Nicméně - tento PC bych nechal dojet... pokud chcete hrát hry, chce to DDR4, procesor intel a hlavně jinou desku. Předpokládám, že SSD tam v sestavě máte.
Bios jsem chtěl kvůli tomu že na stránkách desky je udána požadovaná vyšší verze biosu než mám teď, AMD s ryzeny má lepší poměr cena/Výkon než intel, jediné co bych zvažoval při sestavování nového pc je Gpu jestli Amd nebo nvidia to ale asi stejně budu stavět až tak za 3 roky takže ještě uvidím jestli se AMD trošku vytáhne nebo půjdu pro nvidii, ssd a ram v příštím kompu asi už taky budu řešit více - teď je ten počítač tak trochu nacpaný vším co kdo nepotřeboval. Já bych jen s tímto počítačem potřeboval přežít ty tři roky, ten cpu chci jen kvůli farcry 5 kvůli co-opu s přátely, a nové multiplayerové hry stejně nemají tak vysoké požadavky.
Možná koukám blbě, ale nevidím FX-8350 v podporovaných procesorech. Ale i kdyby byl, podle jeho srovnáníse současným procesorem není nárůst výkonu tak úžasný, aby se to vyplatilo. Podle mého názoru se na téhle desce nevyplatí upgradovat procesor.
Pokud chcete citelný nárůst výkonu, musíte investovat do desky i procesoru a v případě bazarových komponentů částku minimálně zdvojnásobit. Smysl by měl třeba takový upgrade: pc.bazos.cz/...
Netvrdím že szrovna tuto nabídku z inzerce musíte využít a že je za ty peníze nejvýhodnější, jen ukazuji směr, kterým se vydat. Ale srovnání vypadá celkem sympaticky: cpuboss.com/...
Hm, zmršil jsem odkaz na Bazoš, tady je správný: pc.bazos.cz/...
Další srovnání s i5 4670 pro ověření: cpu.userbenchmark.com/...
Tak jsem se ještě pohrabal na bazoši a našel tohle. Ale je to Plzeňák a trvá na osobním předání. Snad by se dal ukecat třeba na zaslání přes PPL. Je to docela slušná nabídka, ramky si dáte ze svého PC (prověřte kompatibilitu s deskou) a máte celkem slušný herní základ pro Far Cry 5 na nízké detaily s vyšším FPS.
Omlouvám se, chybí mi tam ještě jeden zdroj, já jsem našel FX-8350 zde: cpu-upgrade.com/...
Nárust výkonu mne tak nějak nezajímá já si plánuju sestavit nový počítač, ale na ten budu mít až tak za 3 roky a nové cpu chci jen kvůli FC5.
Podle mého názoru je lepší se držet toho, co napíše výrobce ve svých seznamech kompatibility. Když tam neuvádí FX-8350, mají k tomu zřejmě důvod.
A když vám nejde o nárůst výkonu, proč chcete kupovat procesor za 2000, se kterým si polepšíte jen pár jednotlivých FPS? A v případě FarCry5 je to stejně slabota, budete se trápit s nízkým FPS na nejnižších detailech jak s Phenom II X4 965, tak i s FX-8350. Pokud byste ho někde koupil za 400, tak prosím, to se ještě dá pochopit. Ale za 2000 už to není rozumné.
Radši přidejte pár tisícovek, kupte za 4-5 tisíc použitý herní Intel procesor + desku a můžete si zahrát FarCry5 možná i na střední detaily. Samozřejmě pokud vám to fin. situace umožňuje.
Necháme kompatibilitu stranou. Ptal jste se, jestli se upgrade procesoru u vašeho PC vyplatí. Já myslím, že ne. Tímto upgrade byste mohl získat 10-20% výkonu navíc a to se nevyplatí za 2 tisíce. Spíš se vyplatí ty peníze schovat, později k nim něco přidat a přejít na jinou architekturu.
Když dám příklad, tak ve FarCry5 můžete díky FX-8350 oproti stávajícímu procesoru získat třeba o 20 FPS navíc, ale stále při minimálních detailech hry. Sice střílím odhadem od boku, vyznám se spíš v Intelech, než AMD, ale když koukám na grafy s porovnáním výkonů obou procesorů, řekl bych že nebudu daleko od pravdy.
cpu.userbenchmark.com/...
cpuboss.com/...
Tou kompatibilitou jsem myslel že se hra vůbec nespustí, asi je fakt že se to moc nevyplatí takže se na to asi vykašlu
Aha, no já právě nevěděl, co tou "podporou" myslíte, no teď už to vím
Děláte správně, protože ty dva tisíce jsou cca polovina částky, kterou potřebujete pro smyslný upgrade PC. Pokud momentálně nevládnete více prostředky, je rozumné je uložit a až se vám povede částku zdvojnásobit, začněte procházet inzertní a aukční portály, třeba najdete něco výhodného.
Já inzerce prolézám celkem často, ona se tam někdy objeví opravdu neuvěřitelná nabídka. Ten člověk se třeba chce rychle něčeho zbavit a nemá to zrovna komu dát a dá na to v inzerátu symbolickou cenu. Už jsem takhle koupil více věcí třeba za čtvrtinu, nebo i pětinu skutečné hodnoty. Ale musí se reagovat rychle, životnost takových inzerátů se počítá v minutách Můj nejnovější úlovek je plně funkční Lenovo ThinkPad E550 s ulomeným pantem za 1200,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.