Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolněná součástka tiskárny

Od: vojtech* odpovědí: 7 změna:

Prosím, prosím, z tiskárny zn. Canon mi vypadla součástka (něco jako kovová páska, viz obrázek). Jak ji můžu umístit správným způsobem na své místo?

Uvolněná součástka tiskárny
Uvolněná součástka tiskárny #2
Uvolněná součástka tiskárny #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to páska, na které si tisková hlava počítá (měří) svoji polohu. Obsahuje velmi jemné příčné proužky, které si opticky počítá.

Má být napnuta pravděpodobně mezi částmi označenými šipkou, ale taky musí být přes tiskovou hlavu správně vedena (možná i protažena skrz).

Uvolněná součástka tiskárny #4
Uvolněná součástka tiskárny #5
vojtech*
hodnocení

Tipoval jsem, že to budou ty výstupky, děkuji Vám za odpověď. Myslíte, že se mám pokusit pásku nasadit sám nebo to bude potřebovat ruku a zkušenosti odborníka?

můžete to zkusit, ale určitě to chce vykoumat, jak má jít páska přes tiskovou hlavu. V každém případě nebude nijak prohnutá nebo tak, takže by se snad dalo určit kudy má tiskovou hlavou procházet tak, aby fungovala jak má. Jinak na jedné straně je na pevno a na druhé napínána pružinkou, měl jsem tuto (nebo velmi podobnou) tiskárnu taky, ale už ji nemám, tak nemám možnost se podívat která strana patří kam a kudy má vést.

vojtech*
hodnocení

Mockrát Vám děkuji za odpověď :) Já se tedy aspoň pokusím přijít na to, jak. Jste laskavý.

111®
28.06.18 07:41
hodnocení

0x
Uvolněná součástka tiskárny #6
Uvolněná součástka tiskárny #7

111®
28.06.18 07:42
hodnocení

0x

tak znovu

Uvolněná součástka tiskárny #8
Uvolněná součástka tiskárny #9
vojtech*
hodnocení

Ještě jednou mockrát děkuji. Tiskárnu jsem rozebral, pásku úspěšně nasadil, funguje to. Nebylo to tak děsivé jak se na první pohled zdálo. Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]