Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz

Od: thevb odpovědí: 10 změna:

Nevíte jak ve VB udělat to, aby kdybych dejme tomu klikl na tlačítko. Tak to vymazalo příkaz který je o pár řádků nahoru/dolu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal348*
hodnocení

2x

Jestli myslíš "příkaz" ve zdrojovém kódu tak to fakt nejde, a taky bych moc rád viděl situaci kdy by bylo něco takového potřeba =D, takové věci se většinou řeší funkcema a pokud je používáno windows forms nebo wpf, tak stejně veškeré kliknutí na tlačítka jsou funkce (Sub), takže bez konkrétního příkladu/vysvětlení asi nikdo nepomůže

thevb
hodnocení

Mám tam tento příkaz

Private Sub Form1_Form1Close(sender As Object, e As FormClosedEventArgs) Handles MyBase.FormClosed
Me.ShowDialog()
End Sub

Díky tomu aplikace nejde vypnout (Přes task mngr ano)

A když tam dám tlačítko close s kédem

Me.Close()

Tak se aplikace nevypne , a já chci aby to nějak ignorovalo nebo tak něco ten první kód, a aplikace šla vypnout.

michal348*

Protože jsis vytvořil nekonečnou smyčku =D počkej pošlu ti obrázek s vysvětlením

michal348*
hodnocení

0x

Sorry že mi to tak trvalo ale trochu mně to zmátlo

na obrázku máš řešení, netuším kde jsi sehnal event form.close protože ten jsem u sebe nikde nenašel, jaké používáš visual studio(pokud používáš? /visual basic

no já jsem použil form closing event, pak se zeptá na opuštění a pokud uživatel nechce tak se zruší

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz
thevb
hodnocení

Asi jsem to špatně vysvětlil, tady je to lépe popsané

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz #2
thevb
hodnocení

Ten pokus o do until vypadal nějak takhle

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz #3
michal348*

Ok tady přichází podstatná otázka chceš aby se to uživatele zeptalo jsetli chce odejít, nebo se to rovnou vypnulo? pokud se má hned vypnout tak jenom použij Environment.Exit(0) cislo v zavorce je "exit code" a 0 značí že se aplikace vypnula "bezpečně"/v pořádku a smaž ten kod Private sub form1_form1Close(sender as object...End sub

a můžu se zeptat proč tam furt cpeš Me.showDialog()? protože jsi nezmínil že se chceš před vypnutím zeptat na odchod

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz #4
thevb
hodnocení

Ale to tam není aby se to na zeptalo na to zda to chci vypnout, ale ten "příkaz" brání tomu aby se aplikace dala vypnout

thevb
hodnocení

Na odchod se zeptat nechci

michal348*

Tak použij event formu jako jsem tam mněl já, to co jsem ti označil červeně vymaž a místo jdi do Návrhu viz obrázek

VB.Net příkaz který smaže druhý příkaz #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]