Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkopírování textu z webu do dokumentu

Od: louis* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu: Když jsem na webové stránce a chci si část textu z té webové stránky zkopírovat do svého textového dokumentu, který tvořím v LibreOffice, co vše se z toho webu zkopíruje do mého dokumentu ( kromě samotného textu)?

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Já zkopírovaný text z webu vložím napřed do Poznámkového bloku, který nepodporuje žádné formátování, aktivní odkazy apod. Potom text znovu označím, zkopíruji nebo vyjmu a vložím Writeru nebo do Wordu. V případě potřeby naformátuji styly nadpisů a odstavců.

Postup je trochu delší, ale mám záruku, že v dokumentu nebude nic, co bych tam nechtěla.

barbakan*
hodnocení

1x

Mimo textu se ti může zkopírovat i adresa www odkud jsi text stáhla, ale ten jde potom vymazat.

scv®
hodnocení

0x

Může se zkopírovat i formátování textu - typ písma (pokud ho ve svém PC máte), barva písma a barva pozadí. Pokud se tohoto chcete zbavit, vložte napřed text např. do poznámkového bloku a odtud ho znovu zkopírujte do LibreOffice.

louis*
hodnocení

Jen těchto pár věcí? Žádné údaje o webu, nebo něco jiného?

hodnocení

0x

Proč to nezkusíte? Třeba tady na poradně se vloží i část textu "Zdroj:" s odkazem vedoucí na původní stránku.

To ovšem záleží na konkrétí webové stránce, z některých ani nejde text kopírovat.

To co vložíte si pak ale přece můžete upravit, takže nepotřebné věci odmazat.

louis*
hodnocení

Měl jsem spíše na mysli, jestli se může z webu něco zkopírovat do mého dokumentu co bych ve svém dokumentu neviděl, ale přesto by to tam bylo.

hodnocení

0x

Můžou se Vám nakopírovat skryté (netisknutelné) znaky, které Vám text rozhodí. Řešení je tady, je to sice pro Word, ale v LibreOffice to snad půjde podobně. Odstraňovat znaky je dobré po odstavcích, jinak si naděláte z dokumentu guláš.

louis*
hodnocení

Takže hrozí zkopírování těchto speciálních formátovacích znaků? Nic jiného?

iz*

Formátovacích znaků, odkazů, které mohou být "schovány" v textu (ne všichni autoři webu odkazy zvýrazňují) a odkaz na zdroj, odkud jste text zkopíroval.

Mně nejvíc vadí formátování dokumentu a odkazy. Přeformátovat jej mi vždycky zabere víc času než naformátování prostého textu. Odebírání propojení vložených odkazů je také "lahůdka".

louis*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Odebírání propojení vložených odkazů = co tím přesně myslíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]