Nejste přihlášen/a.
Prosím, dá se nějak nějakým programem zjistit co mi pravidelně každou hodinu vytěžuje procesor v PC na 100%?
Časy se různí. většinou to bývá v časech kolem 55 minuty jindy kolem 58 minuty, pak také kolem 7 minuty, 10 a 12 minuty každé hodiny.
Aktualizace windows či antiviru to býti nemohou mám je vypnuté a aktualizuji ručně.
Bohužel v plánovači a ani v prohlížeči událostí jsem se nedopátral k ničemu.
Chtělo by to nějaký pokročilý soft který by to sledoval a pak vypsal nějaký log.
To vytěžování začíná být už neúnosné protože se se to děje během hraní her nebo sledování filmů.
Předem díky za odpovědi.
Dělá to i s fyzicky odpojeným internetem? Raději bych to šel řešit na fórum viry.cz, jestli je to nějaká breberka v systému, tak tam na to přijdou.
Pokud chcete vědět co takto podivně vytěžuje procesor, stačí použít nějakou utilitu pro monitorování systému a procesů, takových utilit je spousta. Pro základní a jednoduchý monitoring lze použít třeba aplikaci Process Explorer, která umí sledovat a zobrazit vytížení CPU v jednoduchém grafu (hned druhý obrázek na adrese výše ukazuje tuto funkci), stačí jen myší jezdit po grafu a ukazuje se popisek procesu. Zobrazuje posledních pár desítek minut (záleží jak si okno s grafem roztáhnete do stran). Mějte ho zapnutý a až se znovu začne projevovat to problémové zatížení CPU a nestihnete ho vysledovat ve Správci úloh, tak se podívejte do grafu.
I když je to opravdu velmi jednoduché zobrazení, dá se s jeho pomocí určit zdroj poblému. Pro podrobnější info pak lze najít na netu mnoho jiných freewarových programů a utilit.
Zdravím,
tak k tomu mému problému mám nový poznatek.
Dnes jsem náhodně objevil tento proces který mi vytížil procesor na 100% na déle než 10s.
software_reporter_tool.exe
Na netu jsem našel, že je to nějaky externí skener škodlivých aplikací v chrome od Esetu, tak jsem ho ukončil a přejmenoval na .old a rázem vytížení procesoru razantně kleslo.
Ještě to budu teď sledovat.
Jestli se tato apka nějak netloukla s antivirem který je shodou okolností též právě od Esetu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.