Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi a její router

Od: vineva* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,máme starý rodinný patrový dúm,kde jsem si nechala nainstalovat Wifi.Po baráku nám jde dobře,co jsem zakoupila routerTenda F9,u starého mi signál do spodních místností moc nešel, Nyní OK. Ale,potřebovala bych signál dotáhnout až na zahradu a to tedy již nevím ,jak docílit.Pokud to jde. Poradil by někdo. díky za každou radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

5x

no nejspolehlivější je tam natáhnut kabel a na něj dít ten starý router jako AP.

ag*
hodnocení

2x

Jde to pomocí repeatrů, extenderů, routerů. Samozřejmě je výběr od nejjednodušších, nejlevnějších opakovačů až po routery které umí běžet ve více režimech podle nastavení. Mimochodem, například zrovna Tenda F9 umí běžet i jako repeater.

Je tady ale jedna "záludnost" daná vlastností WiFi, se vzdáleností od zdroje klesá přenosová rychlost. Zároveň ty nejlevnější nejednodušší opakovače fungují přes jednu jednotku, která střídavě vysílá/přijímá. Další snížení rychlosti. Takže většinou je lepší jít do dražších zařízení, které to mají řešené odděleně. Prostě pokud rozšířím z okraje pokrytí hlavním routerem, bude přenosová rychlost menší než u v blízkosti hlavního.

Samozřejmě pokud se rozšiřuje pole působení WiFi, chce to nezapomenout na zabezpečení sítě proti nezvaným návštěvníkům ze sousedství. :)

Samozřejmě kabel je kabel. Ale někdo to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]