Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi a přepínání na mobilu

Od: honzarce1® odpovědí: 10 změna:
Ahoj, máme 2 mobily: Honor 7 a Honor 7 LITE.Doma jsem si na zahradu pořídil AP tp-link.com/... propojený do LAN s routerem. Rozdělil kanály zadal stejný SSID, a šifrování. Honor 7 LITE přepíná wifi mezi AP a routerem hned do sekundy aniž byste poznali rozdíl. Kontrolováno wifi analyzerem. Honor 7 se zuby nechty drží slabého signálu z routeru a až zmizí pak si vyhledá silnější AP na zahradě.Jde Honor 7 nastavit podobně, aby se přepínal jako 7 LITE?Díky předem za komentáře.specifikace:Honor 7 - honor7.cz/... 2.4GHz/5Ghz Honor 7 LITE - honor7lite.cz/... + 802.11 b/g/npozn.: router mám starou šílenost od O2 comtrend VR-3026e - možná dotaz patří spíš pod mobili, pokud ano omlouvám se.
doplněno 12.06.18 06:47:

nějak se mi sloučili linky tak znovu a lépe:

honor7.cz/... WiFi 802.11ac/a/b/g/n, 2.4GHz/5Gh

honor7lite.cz/... Wi-Fi 802.11 b/g/n

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A jaké jste zvolil kanály a jaké šifrování? Přes ten wifi analyzer by měly být nezarušeny a minimálně o 5 kanálů od sebe. A šifrování WPA2-PSK

Na netu je dost rad a prispevku, které radí jak opravit problém s wifi u Honor7ky, takže to vypadá, že to má nějaký svůj BUG ve firmwaru. Dost casto zminuji fakt, ze bluetooth a wifi pouzivaji stejnou antenu, takze mit bluetooth vypnuté, jinak je rychlost wifiny zoufalá. Dále radí vypnout chytré přepínání sítí - pokud máte mobilní data, tak se to pere. Taktéž jestli není zapnutý wifi časovač. Oboji nastaveni je pod wifi -> advance. Taky jsem našel zmínku, že když je nesesynchronizovaný čas a datum mobilu a wifi routeru, tak taky bývají problémy. Radí i to odebrání/ znovu přidání wifi. Bohužel to, co jsem hledal (agresivitu wifi roamingu) jsem u Honoru nikde nenašel. Možná to android ani neumí.

hodnocení

Kanaly 3 a 8 takze 5 rozdil tam je jinak min ruseni. Sifrovani wpa nikoliv wpa 2 zkusim tedy toto zmenit a pak jeste kdyz to nepomuze odebrat a pridat sit no uvidime dam vedet.
hodnocení

Tak nepomohlo ani jedno :( mozna to bude tim ze 7 lite ma verzi android 7 a H7 ma posledni aktualizaci na androi 6 jinak nevim ..

111®
hodnocení

0x

routerem od O2 to není, to by se blbě přepojovaly oba telefony, spíš bych to viděla na nastavení sítě, že jeden pracuje na 5GHz a druhý na 2,4GHz

hodnocení

Honor 7 lite - pracuje pouze s 2.4GHz - přepíná se parádně do sekundy.

Honor 7 - pracuje s 2.4 GHz i s 5 GHz - přepíná špatně.

Kdyby jedno z dvojce AP, router vysílalo pouze 5 GHz, Honor 7 Lite by se nepřepínal vůbec.

111®
hodnocení

0x

no ten co pracuje na dvou pásmech neví co si vybrat, nastavte ho stejně na 2,4GHz

hodnocení

No kdybych věděl jak tak to nastavím :( telefon rootlej nemám. Pokud víte jak nastavit bez rootu, rád se přiučím. (y)

hodnocení

A ještě AP na zahradě umí vysílat jen 2.4GHz a ten comtrend jsem nastavil v nastavení pouze na 2.4GHz. Tak vůbec netuším čím to může být :(

111®
hodnocení

0x

zkusil bych odstranit síť a pak se připojit k nové síti na 2,4GHz, jinak také nevím..

111®
hodnocení

0x

ještě mne napadlo jestli není v telefonu zapnuto pro wifi šetřit baterii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]