Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zálohovat c oddíl při sloučení s D oddílem?

Od: tttula® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

budu slučovat na hard disku oddíl C a oddíl D .Mám win 7 ,vím jak sloučit oddíly, ale všude píší zálohovat data z oddílu D,ale nikde nepíší,jestli MUSÍM ! zálohovat i oddíl C ! .Prosím o radu,pokud nebudu zálohovat C ,jestli tím riskuji strátu dat.

Děkuji a přeji krásný den.JAN.V.

doplněno 12.06.18 02:08:

K mé otázce ještě doplním,jestli po sloučení,mohu opětně ten C oddíl znovu rozdělit. Důvod,proč tak dělámje,že potřebuji navíšit GB na C oddíle. Děkuji JAN,V.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

4x

ad doplněno: Váš postup je rizikový (jako každá větší operace se systémovým oddílem) a zbytečně pracný. Ve vašem případě by bylo lepší oddělit ze začátku oddílu D volné místo a přidělit ho oddílu C.

vilik*
hodnocení

3x
VŽDYCKY mám zálohu.
Nezálohuju jen data, o která můžu přijít.
Již sloučený disk samozřejmě můžete později opět rozdělit. Ovšem budete mít možná problém s vámi požadovanou velikostí, jestli si to správně pamatuju, při rozdělení bude C mít nadpoloviční velikost. Jde to předělat, ale já to v takovém případě vždy čistě přeinstaloval ze zálohy.
Radím vám koupit nový disk a osaďte ho na zálohy, případně data a máte pokoj.
Nebo můžete zkusit toto: zkopírujte C jinam, z D zkopírujte na původní C a disky přejmenujte.

hodnocení

3x

Vy ty zálohy neděláte průběžně? To byste měl i bez oné plánované operace sloučení/dělení disků přece, ne? Pak se může stát, že tady budete fňukat: rozbyl se my dysk co mam delat poradte nejde ňyc spustit.

hodnocení

0x

Nestačím se divit*sok*

Svá data mám nejméně jedenkrát zálohovaná bez toho, že bych uvažoval o takových harakiri jako ty. Takže zazálohuj vše, co se dá, no a pak si dělej s disky co chceš.

hodnocení

Moc Vám všem děkuji za velkou snahu mi pomoci ! Já se rozhodl,že to nechám udělat profíka a nebudu si komplikovat strátu dat.Jinak já D disk mám zálohovaný,ale C zatím ne.Děkuji a přeji krásný den.JAN.V

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]