Dobry den je mozne,ze router ktery pracuje v pasmu 2,4 a 5ghz muze rusit antenu kterou prijimame internet? Pokud je dotaz strohy tak mi prosim napiste a budu se snazit otazku vice priblizit...predem dekuji
TV pracoje do 860 Mhz, aby rušil TV signál WiFI 2,4GHz, musel by být u antény zesilovač a ještě kmitat na 3. harmonické frekvenci a vyzařovat to do antény. Což není moc pravděpodobné, nicméně stát se to může.
doplněno 09.06.18 12:14:
@vernon: no vždyť ano, rušení antény na net vyzřováním kmitajícího zesilovače televizní antény a to na 3. harmonické, což je nejhorší rušení co znám.. Proč se tomu divíš , co jsem napsal...
vernon
On píše o rušení antény na internet (od místního ISP), ne televizní antény. Většina WiFi providerů vysílá na 5GHz pásmu a 5GHz router tento signál může rušit, i když je to silně nepravděpodobné. ISP používají jiné kanály, než jsou povoleny na routerech pro domácí sítě.
tomas4
Servisak od internetu rikal ze se to bude nebo muze rusit to uz si presne nepamatuju...ale jde o to ze toho servisaka znam trochu z drivejska a byval trochu vycuranek
vernon
Ale jemu ruší wifi anténu na net jeho router. Co do toho pleteš televizní pasmo? Leda že to není routerem ale jak píšeš, někde v okolí je špatně nainstalovaná tv anténa s kmitajícím předzesíkem. To potom jo...
Jde o to ze mame momentalne obycejny router ale jeho dosah je maly, uz ve vedlejsi mistnosti mam malo signalu...tam jsem se dival po necem lepsim ale vsechny pracuji uz techto pasmech
já nějak blbě čtu. Jestli může router rušit anténu kterou příjímam Internet. To je stejněj router nebo jiný.
ZArušit to může třeba soused. I vlastní krám může kmitat a zarušit kde co. Pak to může rušit třeba druhý router v domácnosti na stejném kanále...dosah rputeru a rušení je úplně nco jiného. Dosah asi myslíte WIFI dosah, ten je dán jednak výkonem a pak materiálem stěn. Nespolehlivější dosah je drát...
tomas4
Momentalne mam router ktery je asi slaby ale nic nerusi..tak jsem si rikal ze bych koupil jiny a drazsi(kvuli vykonu) jenze drazsi uz pracuje na techto dvou frekvencich a prave nevim jestli ta frekvence 5ghz by me nerusila signal anteny kterou net prijimam..a ano mame zelezo betonove stropy a drat taky vsude nepichnu
Výkon který router smí vysílat je dán normou stejnou pro všechny: Není to tedy o penězích, čím víc zaplatím tím silnější budu mít signál! Mimochodem železobeton je dobrej žrout signálu a na 5GHz ještě lepší. Aby se vám WIFIny nerušily musely by být na kanálech alespoň ob 4 kanály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.