Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé pozadí na monitoru

Od: suzymon® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Před asi 3 dny jsem musela kliknout na restartování aktualizací. Pořád s tím otravovali, já jsem stále odkládala na "připomenout později", ale pak už to nešlo a musela jsem to spustit. Trvalo to asi půl hodiny a pak se mi úplně změnilo to pozadí a všechno je na černém podkladě, psáno bíle, že prý podle nich je to lépe vidět. Dokonce i ve Wordu mám stránku černou a bílá písmena. Což mne hrozně naopak unavuje oči. Máte to také někdo tak od nich svévolně nastavené? A jak to mám vrátit zpátky? Strašně mi s těma jejich pitomostma lezou na nervy. Člověk od nich nic nechce a pořád vnucují nějaké jejich přiblblé nápady na "vylepšení". Děkuji moc za radu.

doplněno 07.06.18 08:45:

Když kliknu vpravo na to "nastavení", tak se mi objeví 3 nabídky. Jedna z nich je vybrat barvu pozadí. To jsem udělala a klikla na modrou. Sice se mi změnila barva na monitoru z černé na modrou, ale ty černé stránky zůstaly dál. Pak je tam obnovit do původního nastavení. Na to jsem klikla a oni píší: "opravdu chcete všechno vrátit do původního nastavení?" To slovo "opravdu" na člověka dělá dojem, že když na to klikne, tak se stane něco hroznýho. Připadá mi to jako zastrašování. Já s počítačem moc neumím, tak se logicky bojím, abych něco nezašmodrchala a pak tady nečuměla jako tvrdý Y.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zmáčknout klávesy levý ALT + levý Shift + Printscreen (neboli zapnutí a vypnutí vysokého kontrastu). Vy jste si změnila jen barvu pozadí.

hodnocení

Hurá, tak jsem to udělala a zahvízdalo to, lekla jsem se *sok* a honem to pustila, ale vrátilo se to původního stavu. Tak všem moc děkuji. *uf*

hodnocení

2x
To zkoušeli prosadit už před lety s odůvodněním, že černá plocha spotřebovává miň proudu než bílá a bude li to na milionech počítačů na světě , bude planeta zelenější Neporadím ti hned , kde ten blázinec přenastavit na původní, protože mě už tyhle jejich úterní hrátky s lidskými nervy a středeční půlhodinové starty počítače znechutily na tolik že jsem se vrátil k Linuxu.
Jo, taky jsem hledal po netu, jestli se to udělalo i někomu jinému a dohledal jsem to pouze ve spojení s funkcí "lupa". To bys teda potom našla někde po kliknutí na nastavení / možnosti usnadnění ..

hodnocení

2x

Tohle je návod od Microsoftu na nastavení vysokého kontrastu. Vy si jen vyberete motiv takový, který NEMÁ vysoký kontrast.

support.microsoft.com/...

ovšem myslím si, že samo se to nenastavilo, že jste to minimálně musela potvrdit, nebo máte zapnuté nějaké usnadnění pro osoby se zhoršeným zrakem, na základě čehož se vám zapnulo i tohle.

hodnocení

Opravdu jsem na nic neklikala. Zásadně to nedělám. Objevilo se to po skončení toho jejich programu. A také nemám nic pro lidi se zhoršeným zrakem, protože ani nevím, kde bych to našla. A hlavně, vůbec by mne nenapadlo něco takového hledat, protože jsem byla spokojená s původním stavem.

hodnocení

0x

Ve Win7 se to odstraní takto:
Start/Všechny programy/Příslušenství/Usnadnění přístupu/Centrum usnadnění přístupu/Zrušit funkci Vysoký kontrast

hodnocení

Já už mám dlouho desítku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]