Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Web kameru Skype nevidí

Od: fanda® odpovědí: 9 změna:

Mám W10 a skype fungovalo v obraze i zvuku bezvadně až do doby, kdy bylo nutno přeinstalovat Skype specielně navržené pro W10 ze store. Od té doby skype moji web kameru nevidí, tudíž nejde zapnout protože ikona je neaktivní. Přitom kamera přes Mesenger faceboku funguje i nadále bez závad. Kamera Canyon CNR - WCAM 43 má poslední dostupné ovladače z roku 2009. Hledal jsem na internetu vhodnou kamerku, ale u všech bývá uveden W7 a max. W8. Pouze u těch nejdražších v ceně několika tisíc je zmínka o certifikaci pro Skype. Je nepochopitelné že Microsoft předělal původní plně funkční Skype specielně pro W10 a obraz nejde na mé straně vůbec zapnout. Můře někdo podadit co s tím? Staré funkční skype je již nedosažitelné.

Potřebuji levnou web kameru, která by fungovala na W10 přes Skype, šla připnout na vrch monitoru nad kterým mám výšku 6 cm prostoru.

doplněno 08.06.18 19:29:

Kamerka je určitě v pořádku, protože na mesengru funguje bez problémů

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejprve bych se mrknul, jestli ovladače zařízení jsou pro všechen HW - tj. po upgr. W10 mohlo dojít k přepisu ovladačů a tento byl vynechán... správce zařízení najdete?

Pokud je ovladač ok, nezakázal jste třeba funkce? V části "soukromí" je možnost nastavit zablokování přístupu např. ke kameře. Nemáte nějaký program, který má automaticky blokovat u W10 ony sledovače pro MS...?

doplněno 08.06.18 12:47: Máte možnost vyzkoušet si kameru v jiném programu? Otestovat tím ovladače. Pokud nefunguje vůbec, odinstalovat ovladač w10 a instalovat originální v režimu kompatibility třeba W7. Jestli je kamera ok, budeme řešit nastavení Skype.
hodnocení

Ano správce zařízení jsem nalezl a u kamerky mi Windows hlásí, že pro toto zařízení už je nainstalovaný nejlepší ovladač. Žádné funkce jsem nezakázal. Nevím nic o žádném programu, který má automaticky blokovat u W10 ony sledovače pro MS.

hodnocení

0x

No dobře a nakonfiguroval jsi znova tu kameru ve skype po jeho instalaci?

hodnocení

Skype: Video: Žádné zařízení nebylo nalezeno. Skype nemůže najít kameru připojenou k zařízení.

Pokud se týče videa, není co konfigurovat, když kameru Skype nevidí.

Zkus antivir nebo firewall, jestli nemáš zablokován přístup kamery.

hodnocení

Antivir ani firewal kameru neblokuja a ta navíc na mesengru funguje bez závad

hodnocení

0x

Tak zkuste jednu ze starších verzí :

skype.en.uptodown.com/...

hodnocení

Nainstalovat starší verzi Skype by bylo řešení, protože zhruba do 25 května vše fungovalo bez závad. Bohužel krátce po zahájení instalace starší verze je tato přerušena a jsem odkázán na store s paskvilem, na kterém moje kamera ve skype je neviditelná

still10k*

A nepomohla by nějaká současná (nebo starší) verze Skype v provedení PORTABLE? Já už Skype nepoužívám hodně dlouho, zhruba od té doby, co ho koupil M$, tak nevím jak dnes funguje. Ale po letmém hledání přes Google vidím, že odkazů je dost a kompatibilita současných verzí je W7/8/10. Možná by to stálo za pokus.
portableapps.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]