Nejste přihlášen/a.
Dá se nějak hromadně vymazat tento skrytý znak ve Wordu? Potřebuju to dostat z 10 stránkového textu a mazání po jednom je sebevražda.
Tohle je znak ručně zadaného konce řádku. Vkládá se Shift+Enter (vím, takhle otázka nestála)
Pro hormadnou záměnu (tedy i likvidaci) znaků se používá funkce Nahradit (Najít a nahradit)
Netisknutelné znaky se bohužel přes schránku přenést nedají. Ovšem na kartě Nahradit ve Funkci Najít a nahradit je rozbalovací tlačítko Zvláštní znaky, kde si člověk vybere potřebný znak. Nebo se to dá obejít přes vložení řetězce ^l , snad to editor zobrazí korektně (stříška+ malé L). Uvedenou kombinaci znaků vložíme do pole Najít, pole Nahradit čím necháme prázdné. Dáme Nahradit vše a tím pošleme ty ošklivé zalomené šipky do věčných lovišť...
Pokud z dokumentu "odmažete" konce řádků a odstavců, "slije" se Vám celý text dohromady. Já bych nic nemazala, radši bych skryla netisknutelné znaky (červeně orámovaná tlačítka v obrázku → nahoře Word, pod ním jiná "Office").
Domnívám se, že Magdon potřebuje právě odstranit konce řádků, poněvadž se mu text rozpadl. Na tom kousku obrázku je to i vidět. Tipnul bych si na převod z nějakého nekompatibilního programu nebo možná sken a OCR...
To je pravda. Krom jednoho případu v ukázce mezery chybí a bude nutno je doplnit. Takže ano, nahradit mezerou a eventuelní dvě mezery za sebou editovat následně ručně.
Sebod - Mně ale nešlo o to znaky skrýt, to samozřejmě umím. Já je potřeboval z textu odstarnit. Skryté znaky tam stále jsou a i když nejsou vidět, ani se netisknou, dělají ze souvislého textu nepřehledný guláš. Mazal jsem ručně jeden po druhém, ale když jsem po cca 1/4 hodině zjistil, že jsem teprve na druhé stránce, tak jsem to vzdal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.