Nejste přihlášen/a.
Moje sestra si chtěla něco naskenovat do počítače. Jenže tiskárna to nechtěla naskenovat. Vložila jsem papír do tiskárny,nastavila jsem tam skenování,jenže se nic nedělo. Vůbec nic se nestalo,ta stránka se v počítači neobjevila. Jinak tisk jako takový funguje a kabely jsou v pořádku. Čím to je?
Napište mi,prosím,co mám dělat. Byla bych ráda aby bylo to skenování v pořádku.
Málo informací. Už "to" někdy skenovalo? (Tiskárna skenovat nemůže, od toho je skener!) Kde (tam?) jste nastavila skenování? Co je to za tiskárnu? Popř. i co je to za PC? Máte instalovaný ovladač skeneru?
Nemějte obavy, rozumím vám, to spíš vy nerozumíte mně. Ale to je jedno.
Je třeba zjistit, zda se něco nestalo s ovladačem skeneru (nemá totiž nic společného s ovladačem tiskárny). Jelikož nevím, jaký máte systém, zkusím to obecně. Snad máte na displeji ikonku "Tento počítač". Klikněte na ni pravým tlačítkem myši a v okně, které se vám otevře, klikněte levým na "Spravovat". V dalším okně klikněte na "Správce zařízení" a v dalším otevřeném okně se podívejte, zda některé z vypsaných zařízení není "opatřeno" žlutým vykřičníkem. Pokud to dokážete, nejlépe sem vložte screen toho otevřeného Správce zařízení (pomocí PrintScreen, pak v Malování uliožit a vložit do odpovědi pomocí Vybrat soubor).
Když se to nepovede, nejlépe najděte ve svém okolí někoho, kdo tomu rozumí, ať vám pomůže. Tady by to bylo na romány.
satam:
Do tiskárny jsem vložila papír s nějakým textem. Na té malé obrazovce na tiskárně jsem nastavila skenování a aby se to do počítače naskenovalo černobíle. Ovšem,nic se nedělo. Na té malé obrazovce na tiskárně chvíli běželo "Počkejte prosím." a pak byl konec. Ale nic se nestalo. Nemohu za to,že to asi nechápete,jenže já nejsem na tyhle věci odborník. Pochopte,prosím,že jinak to vysvětlit neumím. Je to pro vás nějak srozumitelné? Poradíte mi?
Moje tiskárna je: Canon MG5650
Značka počítače,který mám je: LOC
Nebyla tiskárna předtím odinstalovaná? Někdy se prý při nové instalaci (bez CD) stáhnou ovladače pouze pro kopírování, proto je nejlepší instalovat s instalačním CD. Nějak je to způsobeno snad tím, že skenování vyžaduje odezvu od počítače a tak to není tak snadné, jako kopírování a tisk. Po pravdě tomu moc nerozumím, ale když jsem nainstalovala tiskárnu k novému laptopu (ovladače se stáhly samy), měla jsem stejný problém a musela jsem ji odinstalovat a najít instalační CD a nainstalovat znovu.
naufrago: Tiskárna odinstalovaná není. Funguje normálně. Tiskne normálně,ale jenom to skenování,s tím si nevím rady.
já měl také problém s W10 a skenerem u MP tiskárny... nainstaloval jsem si ugp01.c-ij.com/... - od té doby jedu jen s touto utilitkou - je super!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.