Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu (ev. i tip na prováděcí firmu, servisáka) s výběrem+instalací WI-FI zesilovače, přenašeče signálu. Mám internet a router od O2. Signál dosáhne jen do vedlejšího pokoje. Potřebuji jej bezdrátově (Wi-Fi) rozšířit do 1.patra starého cihlového domu (zdi/stropy až 50 cm) a na zahradu (cca 20 m) . Poradíte možnosti? Našla jsem např. :
1) zesilovač do zásuvky, tj. signál přes stávající el. síť vedenou ve zdech (máme ale kabely z r. kolem 1930 s hliníkovými dráty obalenými látkou - nebezpečí vznícení), nevím tedy, zda je zesilovač vhodný, když celý den bude v chodu - zahřívat dráty ve zdi, ale i svými parametry : TP LINK Powerline extender TL WPA8630PKIT Starter Kit AV1200 Gigabit Powerline AC Wi-Fi Kit https://www.myit.cz/PoE-Powerline/TP-Link-Powerline-extender-TL-WPA8630PKIT-Starter-Kit-AV1200-AC-WiFi-Gigabit-Powerline-Extender?utm_source=heureka_cz&utm_medium=ppc&utm_campaign=heureka_placena . Jeden zesilovač ze setu bych dala k routeru a druhý do patra domu, a ten bych operativně přenášela i na zahradu.
2) nikoli přes síť (ve zdi) bezdrátové propojení routerů např. zde :
.
Díky.
je také třeba vědět, že ty zásuvkové repetery musí být na stejné fázi! a ne moc vzdáleny na 50m vzdálené zásuvky to už fungovat utčitě nebude
no především nejzákladnější požadavek je směrová anténa s dostatečným ziskem, i když se bude muset utlumit vysílaný výkon, on si obyčejný smrtelník myslí, že když zesílí signál, že to stačí a přitom zapomíná že se jedná o komunikaci oběma směry, ne jen že chce přijímat signál někde...ale ono to přijmající zařízení musí odpovědět a anténa to dokázat zpracovat...Ano z tohoto pohledu laika je nejjednodužší řešení kabel, třeba po plotě..
Tohle jsem řešil několik let, skrz kamennou zeď neprolezlo nic; akorát jsem měl spoustu zařízení s různými jmény. Až jsem se naštval a koupil 5 wifin UniFi, propojil je kabelem a konečně máme internet po celém domě i v podkroví a na zahradě. Všechny se jmenují stejně a při přechodu z jedné na druhou jde i ip-telefonovat. No,jen ta cena...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.