Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozšíření signálu internetu do patra+zahrady

Od: starenazkusena* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu (ev. i tip na prováděcí firmu, servisáka) s výběrem+instalací WI-FI zesilovače, přenašeče signálu. Mám internet a router od O2. Signál dosáhne jen do vedlejšího pokoje. Potřebuji jej bezdrátově (Wi-Fi) rozšířit do 1.patra starého cihlového domu (zdi/stropy až 50 cm) a na zahradu (cca 20 m) . Poradíte možnosti? Našla jsem např. :

1) zesilovač do zásuvky, tj. signál přes stávající el. síť vedenou ve zdech (máme ale kabely z r. kolem 1930 s hliníkovými dráty obalenými látkou - nebezpečí vznícení), nevím tedy, zda je zesilovač vhodný, když celý den bude v chodu - zahřívat dráty ve zdi, ale i svými parametry : TP LINK Powerline extender TL WPA8630PKIT Starter Kit AV1200 Gigabit Powerline AC Wi-Fi Kit https://www.myit.cz/PoE-Powerline/TP-Link-Powerline-extender-TL-WPA8630PKIT-Starter-Kit-AV1200-AC-WiFi-Gigabit-Powerline-Extender?utm_source=heureka_cz&utm_medium=ppc&utm_campaign=heureka_placena . Jeden zesilovač ze setu bych dala k routeru a druhý do patra domu, a ten bych operativně přenášela i na zahradu.

2) nikoli přes síť (ve zdi) bezdrátové propojení routerů např. zde :

.

Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

Ustoupil bych z nerozumného požadavku na bezdrát a začal přemýšlet, jak to udělat drátem. Protože drátem to jde snad vždy.

hodnocení

2x
Máš možnost použít tzv. repeater. Krabičku do zásuvky velikosti odpařovače na komáry, který píchneš do zásuvky kde je ještě dostatečný signál a on ti prodlouží dosah. Problém levných modelů ale bývá zabezpečení. Přístup se často nedá zaheslovat. Lepší řešení ale finančně náročnější je použit druhý router v módu bridge čili most. Na rozdíl od repeateru je už ovšem nastavení trošku složitější a chce to už člověka co ví co dělá. Co se zátěže drátů odběrem proudu takového zařízení , jde řádově o pár wattů, s tím si starosti nedělej.

111®
hodnocení

2x

je také třeba vědět, že ty zásuvkové repetery musí být na stejné fázi! a ne moc vzdáleny na 50m vzdálené zásuvky to už fungovat utčitě nebude

Repeater nebere ze zásuvky signál ale jen proud pro vlastní provoz. Dá se do místa kde je ještě signál dostatečný a přenáší ho dál. Bohužel za cenu toho, že si s routerem neustále vyměňuje pakety pro opravu dat a tím klesá prostupnost a kvalita připojení. Ideální je natáhnout z routru kabel a na druhý konec dát opět router. Ten přenos přes dráty v zásuvce je opravdu nouzové řešení . Týmobajl sliboval že dokáže použít rozvody 230 k šíření internetu s kvalitou signálu na úrovni kabelového připojení ale nějak to vyšumělo.
111®

mám samozřejmě na mysli přenos po silové síti 230V, nikoliv stolní krám...

111®
hodnocení

2x

no především nejzákladnější požadavek je směrová anténa s dostatečným ziskem, i když se bude muset utlumit vysílaný výkon, on si obyčejný smrtelník myslí, že když zesílí signál, že to stačí a přitom zapomíná že se jedná o komunikaci oběma směry, ne jen že chce přijímat signál někde...ale ono to přijmající zařízení musí odpovědět a anténa to dokázat zpracovat...Ano z tohoto pohledu laika je nejjednodužší řešení kabel, třeba po plotě..

hodnocení

0x

Tohle jsem řešil několik let, skrz kamennou zeď neprolezlo nic; akorát jsem měl spoustu zařízení s různými jmény. Až jsem se naštval a koupil 5 wifin UniFi, propojil je kabelem a konečně máme internet po celém domě i v podkroví a na zahradě. Všechny se jmenují stejně a při přechodu z jedné na druhou jde i ip-telefonovat. No,jen ta cena...

hodnocení

0x

Já používám router Zyxel VMG8924-B30A a podle polohy v obýváku, je někde přibližně uprostřed domu, dosáhne jeho signál i na zahradu. A nepotřebuji k tomu žádné jiné zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]