Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych radu od někoho kdo se vyzná v routrech. Koupili jsme úplně nový router, typ viz název otázky. Připojili jsme ho, heslo nastavili, ale ...na routru svítí ikonka internet oranžově. Napětí zeleně, wifi zeleně ale internet oranžově, a samozřejmě nefunguje spojení. V návodu jsem bohužel tuto chybu nikde nenašla. Když ho propojím se starým routrem kabelem tak wifi jede, samostatně nikoli...nevíte někdo kde je chyba? Předem děkuji za odpovědi.
Momentálně je zaneprázdněn, ukážu mu odpověďi, snad to pojede. Spíš mě zaráží , že ani v návodu není popsána situace, kdy jedna z ikon nesvítí zeleně...
podle mne je to proto, že nevidí internet na vstupu, proč je třeba zjistit...takže wifi jede , nyní nevím jestli to tu bylo, když se k tomu novému připojíte kabelem jede vám net? myslím že ne.. jo kabelem optikou..tak trasa bude OK to by starý opravdu nejel, hledal bych v nastavení jména a hesla přihlašování k providerovi. V jste asi nastavili jen jméno a heslo wifi sítě
aha a co tlačítko WPS použít? ještě jde o to jaký režim máte nastaven pro net by byl asi vhodný režim WDS Bridge
Nevím, jestli ses koukla na stránky TP Linku nebo jen na ten stručný manuál, co byl přiložený. Každopádně tady je i videonávod nastavení a nějaké FAQ tp-link.com/... . No a jestli tomu dobře rozumím, tak ten nový router jede jen přes kabel, nefunguje wifi. Takže nastavení vůči providerovi je ok, chyba je jen v nastavení wifi. Nejlepší by bylo resetovat celý router a začít s nastavením znova, předtím kouknout na to video. Jo a volat providerovi je zbytečné, pokud to z routeru kabelem jede - na vstupu je teda vše v pořádku.
Internet nám jede přes optický kabel. Ten je dotaženy do palenáku a následně rozveden po bytech. V tom problém není, to by přece starý routr nejel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.