Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvorit cedulku na pocitaci

Od: jasan707 odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu - s kolegou jsme návod na netu nenašli :(

Potřebujeme udělat cedulku asi tak 5 krát 5 cm - má tučný černý okraj a uvnitř je text: První řádek velké písmeno, druhý a třetí řádek jsou čtyřmístná čísla. Je to na krabice se zbožím... Word by šel, ale nešlo ten rámeček zúžit, byl vždy od kraje ke kraji. V malování mi zase nešlo dát více takových rámečků na stránku, abych jich získal printem jednoho archu 4 anebo 6.

Díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

7x

Odpověď se přímo nabízí... MS Excel / OO Calc apod. Já ho na tisk podobných štítků používám - jak na papíry, kde už jsou připravené štítky o určitých rozměrech, tak na A4 v kuse, kde to pak dle potřeby vystřihnu. Tlustý okraj lze snadno udělat pomocí samostatných řádků a sloupců, které vyplníte barvou a celé to pak můžete na stránce kopírovat jak je libo.

doplněno 30.05.18 20:41:

Doplnění: ukázka jak by to mohlo vypadat - vlevo okraje pomocí sloupců a řádků navíc, vpravo pomocí nastavení ohraničení buňky. Níže je podoba z tiskového náhledu.

Jak vytvorit cedulku na pocitaci
jasan707
hodnocení

Dokonalé, člověče! Tak přesně jsme to potřebovali. Mám to už tady ve Wordu podobné... Jen originál měl mezi těmi dvěma čísly vodorovnou linku, čárkovanou a ne od krajů ke kraji.

hodnocení

7x

Má to vypadat třeba nějak takhle?

Sice takové věci dělám většinou v Excelu, ale ve Wordu to jde taky a možná je to i kreativnější. Na horní liště kliknete na "vložit", "textové pole". Pokud Vám to nabídne možnost malování, tak ji budete ignorovat. Levým myšítkem si pak vyznačíte tektové pole, které se dá skoro libovolně měnit a posouvat. Když na šedě zvýrazněný okraj pole kliknete pravým myšítkem objeví se okno s nabídkou "formát textového pole". Tam je řada možností na úpravy (síla čáry, styl čáry, barva...). Do toho pole pak napíšete požadovaný text, který můžete běžným způsobem formátovat. Když si s tím trochu pohrajete, můžete vytvořit spoustu různých cedulek. Do textového pole můžete dokonce vložit další textové pole a každé takhle vložené pole se dá ovládat samostatně.

doplněno 30.05.18 20:54:

Ještě přidám jeden příklad. Do textového pole lze vkládat i obrázky.

doplněno 30.05.18 21:05:

A ještě dodám, že se tektové pole dá po zvíraznění okraje pravým myšítkem běžným způsobem kopírovat (i s textem).

Jak vytvorit cedulku na pocitaci #2
Jak vytvorit cedulku na pocitaci #3
jasan707
hodnocení

Děkuji za polopatický návod! Krásný!

Pěkně popsáno jinak nemohu si pomoci... ale MYŠÍTKO je dokonalý S dovolením převezmu do sveho slovníku

Termín "myšítko" jsem poprvé slyšel od svého kolegy, technika přes PC, před cca 15 lety a od té doby jsem se s ním setkal jen párkrát. Taky se mi líbí :). Je to rozhodně hezčí (a taky kratší) termín, než "tlačítko myši".

ladinpraha*
hodnocení

6x

Tabulkový procesor Excel z MS Office, případně free LibreOffice, OpenOffice. Buňky můžeš orámovat dle potřeby a v rámečku zvolit pro každou buňku požadovaný formát. A štítků 5x5cm se ti na A4 vejde cca 20.

doplněno 30.05.18 21:16:

Magdon - přiznám se, že jsem například vizitky dělal častěji v textovém editoru. Text, obrázky, pozadí, prostě nepřeberné možnosti.

doplněno 30.05.18 21:18:

Ještě pro upřesnění, nepoužít tabulku, ale textové pole.

hodnocení

5x

Tak malování bych z toho úplně vynechal...

Když už chcete Word, tak proč si neudělat tabulku o vhodné velikosti buněk?

jasan707
hodnocení

Díky, tabulkou ve Wordu jsme to ještě nezkusili. A jde vymazat vodorovné linky? A jednu případně nechat, ale čárkovaně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]